BAKA MARA JE POSTALA MILIONERKA, A UMRLA U BIJEDI TROŠNE KUĆE: Prevarili je da ostane bez muževljevih miliona: Dinara nisam vidjela!

Priča o baki milionerki koja je umrla u bijedi 2016. godine potresla je Srbiju. Baka Mara je i pored nasljeđenih miliona od svog muža, umrla u bijedi, prenijeli su mediji tada. Evo i detalja priče.

Nevjerovatne vijesti! Ekipa doktora iz Bosne razvila formulu koja odlično pomaže pri ublažavanju hemoroidalnih tegoba!

Capturedasfdsafsda

Baka Marija Zlatić, iz boljevačkog sela Valakonje je nasljedstvo dobila iznenada, od muža iz Australije, ali ga se nikad nije domogla. Nije ni željela.

Tamo gdje ja uskoro treba da idem, pare mi ne trebaju, zato sam ih i poklonila – uz osmijeh je govorila, kao da je predosjećala skori kraj te 2016. godine.
Dala sam novac ljudima koji me čuvaju. Njima te pare više trebaju, a ja ionako ne znam ni koliko je to. Meni je dosta mojih osam hiljada dinara, koliko dobijam na ime poljoprivredne penzije… – kazala je ona.

 

Tačno je da sam dobila to nasljedstvo, ali od njega nemam ni dinara! Kada sam saznala da mi je suprug umro u Australiji, oko nasljedstva mi je sve opravila i sredila Mara (poznanica koja je čuvala – prim.autora). Tražila sam da se novac podijeli na tri dijela, ali jedan od onih s kojim imam dogovor da me čuva kaže da je nešto stavio meni na neku knjižicu, nešto on uzeo, a ni Mari, kako znam, nije dao koliko treba. Uzeli su još neki. Ja dinara nisam vidjela! – govorila je baka Marija, koja je živjela duboko u šumi u kući od blata sa nepunih 10.000 dinara penzije mjesečno!
– Advertisement –
Novac je po prispjeću u Srbiju, kako je pisao Kurir pre 7 godina, podigao čovjek koji treba da se brine o baki. On je kazao da je podijelio kako je baka zahtjevala i da nema više ništa za raspodelu jer se, prema njegovom kazivanju, kada se pročulo o nasljedstvu, u Australiji pojavio kao nasljednik bliski srodnik pokojnog Momčila.

Inače, bakin suprug Momčilo preminuo je 2011. godine. Marija je davne 1956. sa njim otišla u Australiju, ali se poslije godinu i po vratila jer nije mogla da se navikne na život u toj dalekoj zemlji. On je potom tamo upoznao drugu ženu, sa kojom je živio u vanbračnoj zajednici, a koja je umrla prije njega. Australijanci su potom pronašli baku u Srbiji, proglasili je nasljednikom i uplatili joj sav novac.

On je radio u početku kao tesar po građevinama i u fabrici u Gvilfeldu. Kasnije je imao nekoliko farmi. Ja nisam mogla da izdržim. Živjela sam od bijedne penzije poljoprivrednika i dok sam mogla, radila sam na njivi. Sada više ne mogu i sama sam sa psima i mačkama. Ljudi koji me čuvaju obilaze me na tri dana. Nisam imala ni struju, a teško mi je bez vode. Hljeb mi donose. Meni pare nisu potrebne, ničemu mi ne bi služile, a kućni prag neću napustiti. Ovako ću dok mogu – jadala se baka Marija.
Za nasljedstvo bake Marije kolale su tada različite priče. U nekoliko navrata među njenim navodnim dušebrižnicima dolazilo je do sukoba zbog para, pa je čak i policija morala da interveniše.

– Advertisement –
Bakin pokojni suprug Momčilo poslije smrti je pored 940.000 dolara u kešu ostavio i oko četiri miliona australijskih dolara nasljedstva u nekretninama. Trebalo je četiri godine da se pronađe nasljednik jer ih u prvi mah nije bilo u Australiji. U međuvremenu je narastao iznos poreza, pa je država to odbila i na kraju je ostalo „svega“ 940.000 dolara nasljedniku.

Kako su otišli “preko”

Sjećam se, kao da je juče bilo – setno je pričala Marija. – Bilo je to 1956. godine. Momčilo i ja smo kupili kartu u jednom pravcu za Australiju, a put nas je odveo u gradić Gvildford. Moj muž je radio kao tesar u jednoj fabrici, a ja sam brinula o domaćinstvu.
Poslije godinu i po, Mariji je stigla vijest da joj je majka Stana teško bolesna. Nije razmišljala. Sjela je u prvi avion i vratila se kući.

Brinula sam o bolesnoj majci, na kraju je i sahranila, ali se u Australiju više nisam vratila – pričala nam je Marija.
Momčilo mi je povremeno pisao. I slao mi je novac. Želio je da se, kada dočeka penziju u Australiji, vrati u Srbiju. Godine su prolazile. Potom i decenije. Ali, Momčilo se nije vraćao. Pričalo se da se u Australiji obogatio i postao gazda nekoliko farmi stoke, ali su svi mislili da to nije istina.
Onda je Mara saznala za njegovu smrt, preko komšinice Mare.

Mara je stupila u kontakt sa ljudima iz Australije. Godinama je tragala i na kraju su me, početkom septembra prošle godine (2015.godine), obavijestili da sam naslijedila Momčilovu imovinu. Pare sam dobila prije nekoliko meseci. I odmah sam ih podijelila. Meni, vidite i sami, baš ništa ne treba – zaključila je Mara u jednom od intervjuua.
Sudbina ove starice svakako je filmska, priznaćete!

(kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)