Vučić: Raspisaću izbore, spreman sam da poginem ali neću ološu da prepustim Srbiju, nikada im neću prepustiti vlast bez izbora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sjednicu najužeg rukovodstva SNS i svojim saradmicima poručio: Spreman sam da poginem, bolje i to, nego da ološu prepustim Srbiju!

– Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora! – rekao je Vučić, prenosi Politika.

Reakcija Vučića dolazi nakon novog masovnog protesta u Beogradu. Protesti pod parolom “Srbija protiv nasilja” koji su održani pet puta prerasli su u najveće demonstracije protiv vlasti.

Protesti se održvaju se od 8. maja, a povod za okupljanje građana bila su dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji – 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u noći 4. maja u Duboni i Malom Orašju. To je izazvalo talas nezadovoljstva javnosti i dijela opozicija koju osuđuju „kulturu nasilja“ koju promovišu vlast i lojalni mediji.

Demonstranti od vlasti se traže smjena rukovodstva REM-a (regulatorno tijelo za medije) i Radiotelevizije Srbije te oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, kao i zabrana tabloida koji promoviraju nasilje.

Novidani.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)