BAJDENU ZDRAVSTVENO STANJE JAKO UGROŽENO: Ljekar nakon pada američkog predsjednika ima loše vijesti

Bivši ljekar u Bijeloj kući Rajner savjetovao je Bajdena da koristi štap nakon pada.

Američki predsjednik Džo Bajden trebalo bi da koristi štap nakon još jednog incidenta pada, rekao je Džonatan Rejner, kardiolog i medicinski savjetnik Bijele kuće pod Džordžom V. Bušom, ovo mišljenje iznio je za CNN .

– Izgleda loše, ali nije imao sreće, samo se spotaknuo o vreću pijeska – rekao je doktor i dodao da ljudi, posebno stariji, često padaju.

On je podsjetio na prethodne slučajeve pada američkog lidera, napominjući da je njemu svojstven „ukočen” i „šuškav” hod vjerovatno uzrokovan artritisom, zbog čega je teško održati ravnotežu kada se o nešto spotakne.

– Savjetovao bih predsjednika da bude veoma oprezan, ne bi bila najgora ideja <…> da koristi štap na nestabilnoj podlozi. Znam da mu se možda neće dopasti kako to izgleda spolja, ali pad izgleda mnogo gore – zaključio je Rajner.

Na ceremoniji dodjele diploma kadetima Akademije ratnog vazduhoplovstva SAD u Koloradu , Bajden se spotaknuo o kutiju kod nogu, nakon čega je pao na koljeno. Prvi Bajdenov pokušaj da sam ustane bio je neuspješan, ali su čuvari koji su pritekli u pomoć pomogli šefu države da ustane. Pres-sekretar Bijele kuće Karin Žan Pjer je naknadno rekla da se šef države osjeća dobro i da nema potrebe za ljekarskim pregledom u vezi sa tim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)