Srbin posvetio status rodbini: “Draga rodbino, odskoro smo Elma i ja JEDNO. Neki od vas su ružno pričali o njoj. Ko mrzi nju, mrzi i mene!”

“Draga rodbino,

Nedavno sam ipak oženio najlepšu devojku mojih snova. Bosanka je, to ste znali dok smo još u vezi bili, ali to meni ne predstavlja problem i ako meni to nije problem, vama pogotovu ne treba da bude. Čuo sam da ste neki od vas komentarisali kako sam mogao nju da oženim od toliko lepih Srpkinja, što me je jako uvredilo. Pa, da vam kaže nešto vaš rođak, sinovac, sestrić, unuk… Sava, ili kako me od milja zovete Sale. Znam da iz vama poznatih razloga nećete da mi kažete u lice šta mislite o mojoj odluci da Elma bude moja supruga, nego pričate iza leđa, pa da pređemo na stvar.

Ko god od vas misli da je neispravna odluka što je Elma moja životna saputnica, nemojte da dolazite da me tapšete po ramenu, grlite, ljubite i čestitate što sam se oženio. Nemojte da me zovete, ili kako mi u narodu kažemo “sazivate” kada se neko oženi, pa kao da mladenci zajedno prvi put dođu u goste. Šta će vam neko koga mrzite? Šta, ne mrzite mene, nego mrzite Elmu? Pa ako Elmu mrzite, mrzite i mene, koji vam deo nije jasan? Mi smo odskoro jednoAko moji i Elmini roditelji čak nemaju problema s našim brakom, koji je problem u vama? Zar zaista mislite da devojka iz Bosne, koja je vredna, časna, poštena i koja je pristala da živi sa mnom u Srbiji i koja ni sekunde nije rekla da treba da idemo van Balkana nego mi je pružila ruku i rekla da joj je bitno da smo zajedno a da joj je pored mene lokacija nevažna, zaslužuje vaše gnušanje i mržnju? Zar zaista mislite da devojka, koja mi je 100 puta rekla da jedva čeka da upozna moju rodbinu i da vas sve dočeka raširenih ruku, zaslužuje ovo što ste priredili svojom pričom? Elma me je sputavala da ovo napišem, ali nisam hteo da odustanem. Jednostavno je, ako je već neki od vas mrze jer je Bosanka, u redu, ali samo da znate da u tom slučaju više niste dobrodošli u naš skromni dom a ni mi vam nećemo smetati niti vam ikada pokucati na vrata. Ne mogu da ćutim! Stalno se nešto ćuti, stalno se nekome ćuti! Ne želim to. Hoću da smo načisto i to je to. Ako vama nije bitna moja sreća, onda me nikad niste ni voleli, ni poštovali. Džaba je sve bilo što ste mi dolazili i što sam vam dolazio. Vidite kakvo je vreme ludo, umesto da joj uputite lepu reč, da joj odate priznanje što je devojka normalna i bez mržnje i što je odlučila da bude moja žena i pored svih izazova, vi se tako postavite. Želim da vam napomenem da znam ko je to sve govorio. I neka, lepo ste se pokazali. Od jednih sam to čak i očekivao, od drugih baš i ne, ali dobro. Šta je tu je. Svakako neka vam to služi na obraz, familijo.”

Sava i Elma

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)