Policija rano jutros pronašla dvije MRTVE osobe,nekoliko sati kasnije i treću ima i RANJENIH

NOVO 17:30 – Kako javlja policija, a prenosi Sky News, u Nottinghamu je među ubijenima dvoje studenata.


15:45 – Policija u Nottinghamu je rekla da su ‘otvorenog uma‘ kada je riječ o motivima zločina, a surađuju i s protuterorističkom policijom.


15:32 – Policija trenutno čuva imanje udaljeno oko 400 metara od mjesta na kojem su dvije osobe ubijene u Nottinghamu. Naoružani policajci su danas poslijepodne izvršili raciju, a kako bi pristupili imanju, razbili su ulazna vrata.

Policija je upala na još jedno imanje i tamo ispratila dvije mlade žene, koje su ušle u policijski automobil.


13:44 – Sky news javlja da u ulicu Ilkeston Road u Nottinghamu stiže naoružana policija. Cesta je iznenada blokirana, a promet je tamo bio dopušten do prije samo nekoliko minuta.

Naoružani policajci, od kojih su neki nosili balaklave, mogli su se vidjeti na cesti nekoliko stotina metara iznad glavnog kordona.

Činilo se da je policija ušla u poslovni prostor na ulici, a dvije mlade žene su na kraju strpane u stražnji dio označenog automobila.


13:08 – BBC je objavio fotografije bijelog kombija Vauxhall Vivaro, parkiranog na Bentinck Roadu, gdje se dogodilo uhićenje. Vidi se da je kombi oštećen na poklopcu motora, a razbijeno je i vjetrobransko staklo.

Područje oko kombija je ograđeno, a policija čuva mjesto.

Bijeli kombi na Bentinck Roadu u Nottinghamu

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Policija je ranije priopćila da je jedan od tri incidenta koji istražuju uključivao i kombi koji je pokušao pregaziti tri osobe. Još se ne zna radi li se upravo o tom kombiju.

Tri osobe koje je kombi pokušao pregaziti nalaze se na bolničkom liječenju.


11:24 – Na društvenim mrežama pojavila se snimka uhićenja osumnjienog za ubojstva u Nottinghamu.

 

 


10:50 – Tri osobe su pronađene mrtve, a jedan muškarac je uhićen nakon što je policija proglasila “veliki incident” u Nottinghamu.

Policija kaže da su ih pozvali nešto poslije 4 sata ujutro kada su dvije osobe pronađene mrtve na ulici.

Policajci su zatim pozvani na još jedan incident udaljen gotovo dva kilometra gdje je kombi pokušao pregaziti tri osobe. Trenutno se nalaze na bolničkom liječenju.

Jacob King/Pa Images/Profimedia/Jacob King/pa Images/profimedia

Nottingham

Jacob King/Pa Images/Profimedia/Jacob King/pa Images/profimedia

Treći muškarac također je pronađen mrtav u blizini.

Policija je uhitila 31-godišnjaka zbog sumnje da je počinio ubojstvo i on se nalazi u pritvoru.


Policija je zatvorila središte britanskog Nottinghama i obustavila tramvajski promet zbog, kako su kazali, ‘ozbiljnog incidenta‘.

Šest prometnica u gradu i predgrađima je zatvoreno, tramvaji ne voze, a na terenu su policijski službenici s pancirkama i kacigama, odnosno nacionalni međuagencijski časnici za vezu (NILO) – dio elitnih snaga uspostavljenih nakon bombaškog napada u Manchester Areni.

Policija je rekla da će ceste ostati zatvorene ‘neko vrijeme‘ dok se incident istražuje i obećala je objaviti više informacija kada bude mogla.

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Naoružani policajci viđeni su na Starom trgu, ali ‘nije bilo očitih znakova uzbune‘, rekao je svjedok za Sky News.

Kola hitne pomoći i vatrogasna vozila prikazana su uz desetke policijskih automobila.

‘Policajci su na terenu na višestrukim zatvorenim cestama zbog incidenta koji je u tijeku‘, rekao je glavni inspektor Neil Humphries.

‘Molimo izbjegavajte ova područja jer se očekuje da će neko vrijeme ostati zatvorena.‘

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Ulica A6008 Upper Parliament Street trenutno je zatvorena od križanja s Maid Marian Way, prema Theatre Royal. A60 Mansfield Road također je zatvorena između Woodborough Roada, prema Mapperleyu i St Ann‘s, i Shakespeare Streeta, u blizini Victoria Centrea. U središtu grada zatvorene su i Milton Street, ulica paralelna s glavnim ulazom u shopping centar te Burton Street.

Svi tramvaji su obustavljeni zbog onoga što je opisano kao ‘veliki policijski incident‘, a tramvajske karte se prihvaćaju u autobusima.

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Darren Staples/Afp

Maples Street u Hyson Greenu također je zatvorena, dok je A609 Ilkeston Road također zatvorena u oba smjera, uz usporen promet zbog policijskog incidenta od Faraday Roada do Bright Streeta. Magdala Road u blizini Mapperley Parka također je zatvorena.

Vatrogasna i spasilačka služba Nottinghamshirea zamolila je građane da izbjegavaju navedeno područje: ‘Trenutno prisustvujemo incidentu u središtu grada i pomažemo policiji. Pratite na njihovim društvenim mrežama sve promjene tijekom dana. Molimo ljude da izbjegavaju to područje.‘

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)