Bivši igrač Hajduka razveo se od supruge koja nije željela promijeniti vjeru

 

 

Nekada veliki talent rumunskog nogometa i član splitskog Hajduka Steliano Filip iza sebe ima preokret u privatnom, ljubavnom životu.

Prije tačno dvije godine Filip se razveo od supruge Biance Marine. Tu ništa ne bi bilo neobično da razlog razvoda nije bilo to što njegova supruga nije željela promijeniti vjeru.

Steliano Filip (29) danas igra za mađarski Mezokovesd. Prije tri godine prešao je na pentekostnu vjeru, a pokušao je to nametnuti i svojoj supruzi. Ona se, međutim, nije snašla.

Inače, za Pentekostnu crkvu se vjeruje da se radi o trenutku oživljavanja Prve Crkve. Pentekostalizam je započeo u ranim 1900.-im. Evangelizator William J. Seymour je propovijedao o rođenju po Duhu Svetom i o darovima govora u jezicima. Naziv dolazi iz događaja iz Djela Apostolskih za vrijeme Pentekosta kada su rani kršćani dobili darove Duha Svetoga (darove kao što su prorokovanje i iscjeljivanje).

“Nismo se pronašli, prije svega u vjeri. To je bila prva prepreka između nas. Probala sam, ali nisam mogla. Dobro mi je tako kako jeste, pravoslavka sam. I ja sam pokušavala ići u tom smjeru, ali se nisam snašla”, rekla je prošle zime Bianca.

Filip je ove godine pronašao sreću i u ljubavi. Dvije godine nakon razvoda od Biance, vjenčao se sa svojom novom izabranicom Fivianom Brinze.

Par se vjenčao u martu, a prije dva dana je organizovana i svadba na kojoj je prisustvovalo nekoliko rumunskih nogometaša i reprezentativaca.

Ovaj lijevi bočni nogometaš osim Hajduka, najveći trag ostavio je u rumunskom velikanu Dinamu iz Bukurešta gdje je odigrao 128 utakmica. Igrao je u Dunarei, Baia Mareu, Viitorul Constanti, AEL-u i sada igra u Mađarskoj. Za reprezentaciju Rumunije upisao je osam nastupa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)