DEČAKA UBICU RODITELJI PLANIRALI DA PREBACE U INOSTRANSTVO! Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice! PROPAO IM PLAN! KURIR OTKRIVA!

Otac trinaestogodišnjaka koji je u osnovnoj školi na Vračaru ubio devet vršnjaka i čuvara, planirao je navodno da suprugu ovlasti da raspolaže imovinom ali i da da saglasnost da njihovog sina izvede iz zemlje, ali im to nije pošlo za rukom

Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vreme sprečili pokušaj da prevare sistem.

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ VLADISLAV RIBNIKARFOTO: NENAD KOSTIĆ
Otac dečaka, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloletnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vežbao gađanje, ali i za to da nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posedu.

Važan papir

Protiv majke dečaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

– Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju – otkriva sagovornik Kurira.

On podseća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Naš sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir overen kod notara bio važan jer je za izalazak maloletnog deteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

OŠ Vladislav Ribnikar
OŠ VLADISLAV RIBNIKARFOTO: NEMANJA NIKOLIĆ
– Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dečaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je posle zločina u zdravstvenu ustanovu smešten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče – dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

Blokada

Zabrana raspolaganja imovinom

Ocu i majci dečaka ubice, odlukom Višeg suda u Beogradu zabranjeno je da raspolažu svojom imovinom, odnosno da je prodaju. – Najpre je ova zabrana izrečena u odnosu na oca, i to pošto je od suda zatražio dozvolu da mu u posetu dođe notar. Nekoliko nedelja kasnije ista zabrana doneta je i u odnosu na imovinu koja je u vlasništvu majke dečaka – podseća sagovornik Kurira i dodaje da je reč o više nepokretnosti, stanova i lokala na teritoriji Beograda.

Podsetimo, majka i sestra dečaka ubice u subotu su pokušale da napuste Srbiju, ali su posle razgovora sa pripadnicima policije na granici sa Severnom Makedonijom, vraćene u Srbiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)