Anketa / Javnost u Srbiji zgrožena zbog ponašanja omladine na festivalu: Je li kriva “moderna” muzika ili odgoj?

 

 

Music Week Festival održan je protekle sedmice u Beogradu, a javnost u Srbiji zgrožena je ponašanjem mladih koji ga uglavnom posjećuju (nerijetko u pratnji roditelja), a koji su u više navrata izvođače gađali raznim predmetima, ali i vrijeđali.

Uzevši u obzir listu pjevača koji su nastupali počev od Voyagea, Breskvice, Raste, Teodore Džehverović – jasno je da se radi o muzici koju slušaju mlađe generacije.

Međutim, uprkos tome što su spomenuti izvođači omiljeni među omladinom, nastupe na Music Weeku neće pamtiti po dobrom prijemu.

Naime, okupljeni u publici su u više navrata gađali izvođače flašama, komadima drveta, a neki su zaradili i gnusne uvrede. Mlada pjevačica Ema Radujko na nastupu je pružila podršku LGBT zajednici, a dok se iza nje prikazivala zastava u duginim bojama, publika je nije štedila.

Snimci s ovog festivala zgrozili su javnost u Srbij, a na društvenim mrežama pokrenute su i brojne rasprave.

Dok mnogi krive odgoj i roditelje koji su mnogima i bili pratnja na spomenutom festivalu, drugima su odgovorni sami izvođači koji u svojim pjesmama “promiču” uživanje droga, alkohola, kriminal te upitno ponašanje.

“Također, jako sam i tužna zbog pojedinaca koji su morali da unište doživljaj svojim gađanjem plesača i izvođača raznim predmetima. Lično ja sam dobila jedno drvo u glavu i jedan sat u nos, ali Bože moj”, poručila je nakon nastupa Anđela Ignjatović Breskvica, jedna od trenutno najpopularnijih pjevačica među mlađom populacijom.

Među komentarima na društvenim mrežama ističe se narazumijevanje i šok zbog ponašanja omladine, uzevši u obzir da su oni (ili njihovi roditelji) izdvojili novac za ulaznice kako bi slušali upravo te ljude koje su naposlijetku vrijeđali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)