Hadžifejzović odgovara gledateljima: “Senade, hoćeš li u politiku?” Senad: “Stranka bi se zvala BoguMili”

Gost CD-a Senad Hadžifejzović odgovara na pitanje gledalaca: Zašto se Senade ne kandiduješ za predsjednika? Hadžifejzović: Nikada nisam slagao. Istinu govorim, jer se istina brzo potvrdi, dokaže.

Kada nešto tvrdim, svi negativno reaguju, a onda stvarnost to potvrdi. Kada bih osnovao stranku, zvala bi se BoguMili ili Bogumili, i bio bih diktator, ali nikada nisam imao političku ambiciju, ja sam novinar.

Gledatelj: Kako si Senade, kako ti je zdravlje i kako psihički izdržiš sve?

Hadžifejzović: Ne jedem, nikada nisam gladan, takav ulazim u CD. Odatle mi energija.

Gledatelj: Otkud ti tolika hrabrost da se toliko boriš za BiH?

Hadžifejzović: Nemam nijedan lični razlog, motiv da radim ovo što radim-jedini cilj, moja uređivačka politika cijeli život je – država Bosna i Hercegovina. Šta sam dobio, zaradio u toj borbi, šta mi je država dala? Dala mi je 4 stenta, od toga 3 “naštiklana” i šećer, možete me zvati Slatki ili Medeni. Država mi je dala i RAK.

Gledatelj: Hoćete li doći u Brčko da pravite emisiju? Hadžifejzović: Brčko? U Distriktu Brčko žive Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Ostali, Građani i jeste li čuli neku lošu vijest iz Brčkog? Niste! Zašto? Zato što imaju debeli budžet, imaju pare,posao… zar to nije recept za cijelu BiH? Zovimo se Distrikt BH!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)