Helez otkrio šta je Dodik opsovao: Nisam mogao da se suzdržim, htio sam se fizički obračunati

Istaknuo je kako ne treba srpski narod da plaši Zukana Heleza niti njegovog plana B, ali da “kabadahije kao Dodik” trebaju biti uplašene

Ministar odbrane BiH Zukan Helez pojasnio je tokom gostovanja na Face TV šta se na današnjem sastanku u Konjicu dešavalo iza zatvorenih vrata i kako je došlo do sukoba njega i Milorada Dodika.

Ministar tvrdi da je ušao u raspravu sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom koji mu je uputio “blaže psovke” nakon toga diskusija se nastavila, ali Dodik nije prestajao sa provokacijama.

Ministar Helez tvrdi da je Dodik tokom rasprave opsovao genocid u Srebrenici dok je Kemal Ademović govorio o njemu.

Htio se i fizički obračunati
Ministar Helez je kazao da su ga u tom trenutku savladale emocije.

“Poslije toga je počeo polako da popušta. Da li je to razlog ne znam, ali je vidio da smo pokazali zube i smirio se. Prošlo mi je kroz glavu sve, Srebrenica, Prijedor, moje Bugojno, oni golobradi mladići koje su pobili Škorpioni… I ja sam mu opsovao majku“ kazao je Helez.

Priznao je i da se htio fizički obračunati sa njim. Ministar Helez se izvinio na svom ponašanju i kazao da nije mogao da savlada emocije.

Helez je govorio i o Planu B koji spominjao i kazao da on znači da niko nikad više ne može da ugrozi teritorij BiH, da ubija i siluje, a da BiH to dočeka nespremna.

Istaknuo je kako ne treba srpski narod da plaši Zukana Heleza niti njegovog plana B, ali da “kabadahije kao Dodik” trebaju biti uplašene.

“Dirnete li u granice, rat je. 70 posto ljudi je protiv toga da dirate granice. Budite sigurni ako to uraditi da je to sukob”, rekao je Helez na sastanku Dodiku, što je predsjednik RS-a, prema Helezovim riječima, prešutio.

Kazao je i da je Dodik “gotov” kao i njegovi politički mentori Aleksandar Vučić i Vladmir Putin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)