MILORAD DODIK OTVORIO SVE KARTE: “Republika Srpska bi na jesen mogla na …!”

Republika Srpska neće trpiti protektorat i ambasadore Amerike i Velike Britanije i neizabranog građanina Šmita i političko Sarajevo”, rekao je on.

Na današnjoj pres-konferenciji na Kozari, predsjednik RS-a Milorad Dodik najavio je nove protivustavne aktivnosti u manjem bh. entitetu.

Milorad Dodik je rekao da Republika Srpska nastavlja da ide svojim putem i kako je rekao, da djeluje ustavno.

“Ja ću potpisati zakone onog trenutka kad dođu u moju kancelariju”, rekao je on ponavljajući da RS nema namjeru da odustane od svoje ustavne pozicije.

“Ja znam da su oni to sperili da Milorada Dodika nekako skembaju i stave u zatvor”, rekao je najavljući naredne korake.

“Mislim da će RS u najskorije vrijeme donijeti Zakon o zabrani djelovanja SIPA-e Suda i Tužilaštva na prostoru Republike Srpske, i u tom pogledu ćemo veoma lako objasniti šta radimo jer taj Sud i Tužilaštvo nemaju ustavni osnov”, rekao je on ističući da će RS nastaviti da primjenjuje svoje zakone onako kako ih donosi.

“Ako bude pritisaka, vjerujemo da do kraja godine bi RS mogla imati referendum na kojem bi mogla odlučivati o svojim daljim statusima. Republika Srpska neće trpiti protektorat i ambasadore Amerike i Velike Britanije i neizabranog građanina Schmidta i političko Sarajevo”, rekao je on.

Istovremeno tvrdi, sačuvaće mir. Istovremeno osvrnuo se i na ulogu NATO-a i EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

“Da će se staviti na liniji razgraničenja i sačuvati Bosnu od sukoba. To je njihova uloga mi to tako vidimo. Ne želimo nikakav sukob”, rekao je on.

Tokom svog obraćanja ranije okupljenima na kozari ponovo je govorio o ujedinjenju Republike Srpske i Srbije, ali ovaj put i o “žrtvovanju RS zbog Kosova”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)