(VIDEO) Bahati Dodik prijetio novinaru na pressu: Nemoj me prekidati, u RS-u si, je l‘ ti jasno?

Predsjednik Republike Srpske opet je manifestovao svoj primitivizam

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, danas je održao press konferenciju povodom jučerašnjih odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Dodik je u svom 45-minutnom izlaganju ponovio stavove kako Schmidt nije visoki predstavnik, da Republika Srpska neće provoditi njegove odluke, ali je do kraja godine najavio moguće održavanje referenduma o statusu RS-a.

Nakon izlaganja lidera SNSD-a uslijedila su novinarska pitanja, a Dodik je tom prilikom po ko zna koji put pokazao svoj bahatost, ali i nervozu.

Kolega sa portala Klix.ba upitao je Dodika o odnosima u državnoj koaliciji, sa fokusom na odnos sa partnerima iz Trojke.

Novinar je konstatovao kako je tanka linija između “ljubavi i mržnje” s obzirom na to da su predstavnici Trojke i SNSD-a često naglašavali dobre odnose koji su prilično uzdrmani nakon sastanka u Konjicu na kojem je, prema priznanju učesnika, zamalo došlo do fizičkog obračuna.

Novinar nije ni završio pitanja kada mu je Dodik upao u riječ.

– Da vi i vaš portal ne pravi tako budalaštine, možda bi ova zemlja bila uspješnija. Koliko su u njoj neuspješni političari, jednim dijelom ste i vi, ne svi novinari, ali pogotovo vidljivo – vi, rekao je Dodik.

Potom je Dodik nastavio sa pričom i zaprijetio kolegi sa portala Klix da ga ne prekida.

– Ja sam jasno rekao sve odgovore na vaša pitanja. Ja ću, kada dođe, ukaz potpisati i ti zakoni će biti objavljeni. Nemoj me prekidati, ja tebe nisam. I budi kulturan, nemoj misliti da si došao u Zanzibar, nego si u Republiku Srpsku. Je li ti jasno? I nemoj da me prekidaš više nijednom, kazao je on uz prijeteće upiranje prstom prema novinaru.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/video-bahati-dodik-prijetio-novinaru-na-pressu-nemoj-me-prekidati-u-rs-u-si-je-l-ti-jasno-873286

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)