Sin je skoro izgubio život zbog pljeskavice koju mu je majka ispekla

Majka sada želi upozoriti druge roditelje na opasnost nakon što je njezin sin skoro izgubio život zbog pljeskavice koju je pojeo. 

Sve je slađe kada se pravi svojim rukama, a pogotovo roštilj. Ono što je trebalo biti obiteljsko okupljanje na kraju se pretvorilo u tragediju.

Nadia i njezin 6-godišnji sin Anthony pekli su pljeskavice na roštilju. Anthony je pojeo jednu pljeskavicu, no ubrzo mu je pozlilo.

Odmah su ga odveli na hitnu pomoć gdje su ubrzo ustanovili o čemu je riječ. Nadia sada želi upozoriti druge roditelje na ovu skrivenu opasnost.

Dječak je progutao komadić žice

Liječnici su ustanovili da je Anthony progutao komad oštre žice koja je otpala s metalne četke, one s kojom se čisti roštilj. „Bilo je poput igle“, opisao je Anthony.

Metalne se četke koriste u mnogim domovima za čišćenje masnoće s roštilja.

„Znali smo da je nešto ozbiljno jer ga je jako boljelo i plakao je. Otkako smo večerali do operacije, to je trajalo oko 12 sati“, rekla je Nadia.

Prvi pokušaj uklanjanja žice nije uspio jer liječnici nisu imali potrebna sredstva. No kada su došli u dječju bolnicu uspjeli su ukloniti strano tijelo. Nakon uklanjanja prijetila je opasnost od infekcije.

Liječnici su navodno već vidjeli ovakvo tkivo. Prije oko godinu dana jedan je pacijent skoro umro od toga. Pojeo je komad žice sa četke i dva je tjedna bio bolestan.

Stručnjaci savjetuju da se nova četka za roštilj kupi odmah pri prvim znakovima istrošenosti.

Isto tako, sigurnije su četke s metalnom, a ne drvenom ili plastičnom glavom.

Majka želi upozoriti na opasnost starih četki

Nadia kaže da su svojim problemom htjeli raširiti svijest o opasnostima starih četki. Ne želi da i druge obitelji ovo prolaze.

„Nadam se da će se ove četke izbaciti iz prodaje, neka se zabrane“, rekla je. Kaže da se zbog traumatičnog iskustva Anthony sada boji pojesti bilo što s roštilja.

Kako alternativa željeznim četkama roštilj možete očistiti sirovim krumpirom ili aluminijskom folijom. Ovako se sprječava opasnost od gutanja metalnih ostataka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)