VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVLJUJE: „Dodiku slijedi brutalan obračun, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i…“

-Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom, poručio je Mijatović.

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja i obrta i potpredsjednik SDP-a BiH, tvrdi da je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik „istjeran na brisani prostor“.

Decenijama je Dodik navikao da sa svojim dugogodišnjim partnerima iz Sarajeva igra igrokaz nacionalističkog nadjačavanja.

Skoro dvije decenije su on i njegovi partneri iz Sarajeva, dokazivali ko je veći “ patriota” dok je zajednička pljačka naroda funkcionisala po ključu.

Trojka predvođena SDP-om je izabrala teži put i na mrak odgovorila svjetlom, na sukob odgovorila pruženom rukom.

Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom.

Dodiku slijedi kraj, a jedini koji ga pokušavavaju spasiti su njegovi decenijski partneri iz Sarajeva koji su u očaju jer su u opoziciji, kao i Dodikova “opozicija” u RS-u koja decenijama zapravo drži Dodika na vlasti.

Vaše šuplje “patriotske” priče ne prolaze, Dodiku slijedi brutalan obračun sa modernim svijetom, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i decenijski nacionalistički partneri iz Sarajeva.

Bosna i Hercegovina se brani mudrom politikom i čestitom politikom, a na šupljom jednononacionalnom, pa iz kog god naroda da dolazili!!!

Trojka predvođena SDP-om će ovu zemlju vratiti na pravi kurs svidjelo se to vama ili ne, matrice ćemo razbiti nacionalistima svih boja u oba entiteta budite sigurni, poručio je Mijatović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)