UROŠ KOJI JE POČINIO ZLOČIN U MLADENOVCU IZVEDEN PRED SUD: Ovo je konačna odluka, evo šta će biti sa njim

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U.B. (21) iz Dubone, osumnjičenom da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 12 ljudi.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je U.B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povredio, a od povreda je jedan mladić nedavno preminuo.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Izvor: alo.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)