Hrvatski branitelj Jozo R: “Dragi Srbi, između vas i nas nema bitne granice koja dijeli naša dva naroda, hrvatski i srpski.”

Jozo Režić, lokalni poduzetnik i razvojačeni hrvatski branitelj, prilikom jednog susreta s izaslanstvom Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije još je jednom izrazio uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti.

Nevjerovatne vijesti! Ekipa doktora iz Bosne razvila formulu koja odlično pomaže pri ublažavanju hemoroidalnih tegoba!

Capturedasfdsafsda

Izaslanstvo Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije, predvođeno predsjednikom Vijeća prof. dr. Markom Tomaševićem, posjetilo je jedne prilike Maovice pokraj Vrlike. Poziv im je uputio lokalni poduzetnik, inače prvi zapovjednik Specijalne policije PU Splitsko-dalmatinske i hrvatski branitelj Jozo Režić. Režić je tom prilikom odlučio da još jednom izrazi svoje uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti na vrličkom području, kao ni na bilo kojem drugom.

Svoju čvrstu opredijeljenost za miran suživot Režić je dokazao i kada je nakon uskršnje liturgije s tada dvogodišnjim unukom na ramenima došetao među pravoslavne vjernike okupljene pred crkvom Svetog oca Nikolaja i uputio im čestitku.

Pravoslavna braćo! Dolazim vam u svoje ime i ime svog unuka, u ime gradonačelnika Vrlike, cilog vrličkog puka i svih sljepaca koji ne pogodiše put prema vama, da vam čestitam Uskrs – kazao je tom prigodom Režić.
Režić je iznimno aktivan na društvenim mrežama gdje progovara o aktualnim problemima toga područja.

Jozo Režić s ponosom ističe da se nimalo ne plaši nakon svega što je rekao.

Pa kakav bih ja to policajac bio da se plašim? Uostalom, hoću da na mojoj sahrani pričaju kakav sam čovjek bio!
Rječiti Splićanin ističe da je i sam jedno vreme bio nacionalista, sve dok nije shvatio kuda to to vodi.

Bio sam prije svega socijalistički funkcioner i za mene smo tada svi mi bili mi. Ali osamdesetih sam u Hrvatskoj osjećao isti šovinizam od Srba kao što danas Srbi trpe od Hrvata u Hrvatskoj. Sjećam se da kao milicioner u Šibeniku nisam mogao da spavam od provokacija 20 Srba. Kada je počeo rat, bio sam komandant u Splitu, međutim, kad sam vidio kako se ponašaju katolička i pravoslavna vlast, da zajedno jedu i piju i sahranjuju mrtve, sve sam napustio – priča Režić, koji se sada bavi proizvodnjom rakije u blizini Splita.
portalnovosti

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)