Gnusna provokacija: 11. jula u Bratuncu manifestacija ‘Oslobađanje Srebrenice’ Udruženje Istočna alternativna RS, planira da održi skandaloznu manifestaciju nazvanu ‘Dan oslobađanja Srebrenice’.

Gnusna provokacija: 11. jula u Bratuncu manifestacija ‘Oslobađanje Srebrenice’
Udruženje Istočna alternativna RS, planira da održi skandaloznu manifestaciju nazvanu ‘Dan oslobađanja Srebrenice’.
Plan je da se ova gnusna provokacija održi na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, 11. jula u 19:00 h.
Sa pozivom na ovaj događaj prvi se oglasio Vojin Pavlović, predsjednik udruženja Istočna alternativa i inače godinama odbornik SRS Vojislav Šešelj u Skupštini općine Bratunac.
Udruženje “Istočna alternativa” ostalo je zapamćeno i po lijepljenju plakata sa slikom Vladimira Putina prije dženaze u Potočarima. Zbog toga je Pavloviću i suđeno u Srebrenici jer je nedozvoljeno lijepio plakate. Vojin Pavlović je 2011. godine izbačen kao odbornik sa sjednice Skupštine općine u Bratuncu jer je donio sliku zločinca Ratka Mladića, koju je stavio na sto ispred sebe i nije je želio skloniti.
Nadati se da će nadležne vlasti spriječiti održavanje ove sramne manifestacije.
Podsjetimo, 11. jula biće obilježana 28. godišnjica genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici, a vječni smiraj će pronaći 30 žrtava.
U dolini bijelih nišana danas se nalaze posmrtni ostaci 6.721 žrtve koje su u proteklih 19 godina pronašle svoj vječni smiraj.
(Vijesti.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)