„NEKO KO TAKO RAZMIŠLJA NIJE NORMALAN…“: Pogledajte šta je Konaković rekao o Dodiku i kakav rasplet očekuje…

No, posebno je zanimljiv bio Konakovićev komentar na stalne prijetnje predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković kazao je za Mrežu FTV-a da su posljednje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta stigle blagovrmeno, ali da su mogle biti i oštrije, no i da su dovolje za poruku da je ovo konačnI obračun sa konceptom rušenja Ustava BiH.

Konaković je kazao kako je Milorad Dodik izjavio da nema više kud – a on se sam tu doveo: „On još ima još vremena da ovakav kakav je racionalizira svoje postupke“.

No, njegov karakter, dodao je Konaković ne izgleda da je svjestan da postoji drugi put, mnogo bolji za BiH, za bh. entitet RS i za njega lično:

„To ga samo vodi u još veće probleme – on će odvesti RS u potpunu izolaciju, sebe će odvesti u potpunu izolaciju, u činjenje krivičnih djela koja se mogu neko vrijeme sakrivati na prostoru bh. entiteta RS, ali u nekom civiliziranom svijetu, u BiH u kojoj će pravosuđe profunkcionisati jednog dana – neće su tu moći ni putovati ni hodati…“.

No, posebno je zanimljiv bio Konakovićev komentar na stalne prijetnje predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Pogledajte šta je Konaković rekao o Dodiku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)