STRANAC DOŠAO U CRNU GORU, OSTAO U ŠOKU! Opisao BEZOBRAZLUK, 6 dana ga drali u radnjama – savjeti su za PLAKANJE od smijeha

Korisnik društvene mreže Redit pod nadimkom “Galantnijezek” požalio se kako ga lokalci svaki dan potkradaju u Ulcinju i to uglavnom u radnjama i trgovinama. Kako kaže, poslije šest dana odmora to se dešavalo svaki dan pa se zapitao šta on to radi loše!?

Neće ni račun da daju
“Došao sam na odmor u Crnu Goru. Ovdje sam 6 dana i svaki dan do sada me je neko prevario ili opljačkao (Ulcinj). Mislim u normalnim prodavnicama. Pekara, jedan market ali i pijaca. U marketu prodavačica mi je naplaćivala dodatne stvari koje nisam kupio. Trebalo je da platim otprilike 6 eura ali sam na kraju platio skoro 10 eura (vjerovatno ne bih primijetio takvu razliku da sam napravio veći račun, ali ne i kada kupim samo četiri proizvoda). Nije mi dala račun, morao sam da ga tražim. Kada sam zatražio priznanicu, rekavši da ima stvari koje nisam kupio, izvinila se. Međutim, nije mi vratila sav novac, samo polovinu. Onda je odbila da mi da račun. Nisam želio da se svađam sa njom, pa sam otišao”, ispričao je korisnik. Zatim je dodao da je sličnu situaciju doživio i u pekari.

“Kupio sam dva peciva u pekari, ukupno je njihova cijena bila 2,20€. Tražili su 3,50 evra. Na računu je pisalo 5 peciva, uglavnom hljeb. Pitao sam za cijenu, navodno su peciva pogrešno označena cijenama. Međutim, rekla je da su cijene peciva takve i taj iznos se isto nije slagoa sa onim što sam navodno trebalo da platim. Nisam imao želju da se dalje raspravljam sa njom”, napisao je razočarani turista.

Kako kaže, na pijaci su mu takođe više puta davali drugačiju cijenu po kilogramu od one koja je bila istaknuta. Ili su pogrešno merili težinu robe.

“Dalje, u normalnim prodavnicama, a ne u restoranima, pogrešno mi vraćaju kusur. I u supermarketu i u pekarama, obično za 10-50 centi. Neprijatno mi je da tražim taj novac. Ali nemam želju da bilo kome dam bakšiš poslije tako nečega.”, navodi korisnik Redita i dodaje da nije imao problem sa restoranima i kafićima, samo sa normalnim prodavnicama.

Ne nosi brendiranu odjeću
Zbog svega, zapitao se da li je možda problem u njemu.
“Nisam obučen u skupu/brendiranu odjeću. Nemam nakit niti skup telefon. Ja sam iz slovenske zemlje (nisam bogat turista) i ljubazan sam prema ljudima (kažem zdravo, hvala i svaki put se izvinim). Da li radim nešto pogrešno ili je to uobičajeno u vašoj zemlji ako sam turista?”, zapitao se on na kraju.

Njegov post izazvao je bezbroj bijesnih komentara na Reditu. Pojedinci su ga čak učili kako da kaže psovku na srpskom i tako obrusi pprodavcima koji pokušavaju da ga ubuduće prevare. “Koja smo mi stoka, majko sveta”, jedan je od komentara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)