AMERIKANAC DOŠAO U BOSNU I EVO ŠTA KAŽE: Od 75 zemalja koje je posjetio, kaže da je ovaj naš specijalitet najbolja hrana koju je ikad probao za 1.5 EUR

Amerikanac iz Teksasa objavio je seriju videa na svom nalogu na Tik toku u kojima je prepričao svoje utiske sa putovanja Bosnom.

Amerikanac koji živi u Teksasu voli da putuje i posjetio je mnoge zemlje, a snimke sa putovanja objavio je na svom TikTok profilu. Tako se nedavno pohvalio da je bio u Bosni i Hercegovini.

“Prvog dana ovdje samo sam jeo i istraživao. Otišao sam na burek i ovo je najbolji koji sam dosad pojeo. Posjetio sam 75 zemalja, a ovo je najbolja hrana za 1,50 evra koju sam probao u životu. Napokon sam probao i ćevape. Tako su dobri, nevjerovatno. Samo 2.50 dolara za jedno od najboljih mesnih jela koje sam probao. Jedno od mojih najdražih mjesta dosad”, rekao je on a za Sarajevo kaže da će uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

Drugog dana posjetio je poznati Stari most u Mostaru i oduševljen je i tim gradom, a i hranom. Čudio se što pica s piletinom košta samo četiri dolara. Obišao je i lokalne pekare i ponovno se čudio koliko je hrane mogao kupiti za tri dolara. Oduševljen je i kafom koju je pio uz pogled na rijeku.

Kao jednu od prednosti solo putovanja istakao je da može otići gdje god poželi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)