NJEMAČKI MULTIMILIONER ŠOKIRAO SVIJET – POKLONIO KOMPANIJU RADNICIMA! Bio na čelu firme 50 godina, evo zašto se odlučio na ovaj korak

Njemački biznismen koji je 50 godina bio na čelu firme poklonio je svoju kompaniju zaposlenima.

Helmut Šloteret, nemački uspješni biznismen, kralj mode i multimilioner, povukao je potez o kom bruji cijela Njemačka i koji je iznenadio javnost. Odlučio je da svoju modnu kuću “Mark Kejn” pokloni svojim radnicima.

Zaposleni su dobili priliku da aktivno učestvuju u uspjehu kompanije i da svojim pravom glasa određuju korišćenje dobiti. Njegova uspješna kompanija nalazi se u pokrajini Baden-Virtemberg. Šloteret je sve dionice prenio na svoje zaposlene koji će da nastave sa proizvodnjom ženske garderobe koja je njega proslavila širom Njemačke.

Garderoba je, inače, poznata i u svijetu. Šloteret se nalazio na čelu firme pola vijeka. Prije tri godine donijela mu je prodaju vrijednu 200 miliona eura. Firmom će nakon nekoliko decenija upravljati nešto poput radničkog savjeta u kom se nalaze svi rukovodioci sektora.

“Najvažnije mi je da je firma u pravim rukama jer prodaja nikad nije bila moja opcija, a pošto žena i ja nemamo djece, odlučio sam tako”, kazao je Šloteret, koji se nalazi i na Forbsovoj listi, piše us.fashionnetwork.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)