Hapšenje BOŠNJAKA U SREBRENICI OPET NAPADI NA BOŠNJAKE I ZASTRAŠIVANJA

Novih informacija od jutros za njenog supruga nije bilo. Na Facebook profilu pod nazivom „Despotovina“ napadaju njenog supruga

 

Srebreničanka Adisa Omerović oglasila se kasno sinoć na društvenim mrežama iz Srebrenice, gdje je navela da su ona i njena porodica sinoć prošli agoniju.

 

– Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve. Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana. Preživjet ćemo i ovo ako Allah da – tvrdi Omerović na Facebooku.

 

– Trenutno nisam u stanju bilo šta mimo napisanog na Facebooju dati od informacija, nisam zdravstveno dobro. On je još u pritvoru – kratko je rekla Omerović za portal “Avaza”.

 

Novih informacija od jutros za njenog supruga nije bilo. Na Facebooku profilu pod nazivom „Despotovina“ napadaju njenog supruga.

 

SPC u Srebrenici o napadu ekstremista! Ovaj “gospodin” Omerović poznat je Bratunačkoj i Srebreničkoj javnosti još ranije, kada je prekinuo liturgiju na temeljima hrama sv. Sisoja u Potočarima, pušta glasnu islamsku muziku. Sada mu nedostaje 50 volontera za odlazak u crkvu. Hoće li imam Damir biti neko ko će javno izaći i ispričati se pravoslavnim vjernicima za uvredu koju je sinoć napisao, ili će volontirati? Činjenica je da je njegova neprimjerena i uvredljiva izjava sinoć uvelike doprinijela ovakvom ponašanju njegovih sunarodnjaka. Što će biti sljedeće? Tipka li djecu srebreničkog svećenika? Da vidimo sta ce sad policija uraditi to jeste Policija RS? Mogu li Srbi mirno živjeti u Srebrenici ili je njihova sigurnost vidljivo ugrožena – navodi se na stranici.

 

Podsjetimo, kolektivna dženaza i ukop u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari obavljena je 11. jula ove godine kada je ukopano 30 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

 

Taj dan protekao je bez inicidenata. Međutim, tokom noći puštale su se srpske nacionalističke crkve u dvorištu crkve, ali i u kućama. Jedna od pjesama je bila „Veseli se srpski rode“. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir-ef. Peštalić osudio je ovaj „koncert“.

 

(DEPO PORTAL/mm)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)