NOSIO RANJENU DJECU, A NIJE ZNAO JE LI NJEGOVO ŽIVO! Hrabri nastavnik ostario preko noći zbog tragedije: Majka učenika svjedoči o svoj STRAHOTI u Ribnikaru!

Zoran Nišević nastavnik geografije u OŠ “Vladislav Ribnikar” izveo je herojski čin uletjevši u “krvavu učionicu”odeljenja VII2, gdje je zatekao prizor od kojeg mu se sledila krv – krvava djeca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović.

Majka jednog sedmaka za Republiku kaže da je nastavnik-junak preko noći ostario od onog što je “tog prokletog” 3. maja doživio kada je Kosta Kecmanović dječak monstrum ubio devetoro djece i školskog čuvara, a petoro đaka ranio i nastavnicu istorije.

469490-pucnava-u-skoli-vracar-f

Foto: Republika.rs
Zoran Nišević spasavao učenike “Ribnikara”

Nastavnik je pojurio do koleginice, nastavnice istorije i nepomične djece. Nosio je ranjene učenike ka kolima Hitne pomoći i pomagao da se djevojčicama i dječacima što pre ukaže pomoć, a na sve to je njegova supruga Mirjana Nišević takođe nastavnica ove škole, bila na času u vrijeme masakra. U školi je, takođe, na nastavi bilo i dijete para Nišević.

– Ono što je nastavnik Nišević uradio je pravo junaštvo i svi smo mu neizmerno zahvalni. Nosio je ranjene i pomagao kao da radi najuobičajeniju stvar, a obavljao je pretežak zadatak. U to vreme nije znao gde su mu dete i žena, koji su se takođe u vreme krvavog pira nalazili u školi – prepričava suzih očiju majka učenika “Ribnikara” i opisuje za Republiku, koliko je stravični događaj promenio tog preduzimljivog i nadasve humanog čovjeka.

– Nastavnika Niševića sam viđala po sahranama naše dece, naših anđela, posebno dobre i izuzetne dece koja su bila svetla budućnost zemlje. Sreli smo se i pre neki dan. Čovek je ostario preko noći od toliko tuge, stresa i agonije. Promenio mu se izraz lica, nigde više nema vedrine koja mu se ogledala u počima pre tragedije – rekla je majka dječaka.

469185-nastavnica-ubijena-iff

Foto: https://os-ribnikar.edu.rs/
Ranjena na času nastavnica istorije Tatjana Stevanović hapšenje dječaka monstruma Koste Kecmanovića

Osim što je pružao pomoć ranjenima, nastavnik Nišević je i evakuisao đake škole tako da ne vide ranjene i mrtve drugare, kao i ranjenu nastavnicu i školskog čuvara Dragana Vlahovića kojeg je Kecmanović ubio kao prvu prepreku na putu da ostvari bolesni plan, koji je realizovao i postao najmlađi masovni ubica u svijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)