Skandalozno: Sarajevska studentica veličala Ratka Mladića, evo šta kaže dekan Fakulteta

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, jučer je, 11. jula, na svom profilu veličala ratnog zločinca Ratka Mladića.

Na storyju uz tri prsta slavila je genocid koji je počinjen u Srebrenici, a kada su joj kolege skrenule pažnju na to šta radi, ona je navodno odgovorila ‘Nek smo vas pobili, odj*bi’.

 

Tim povodom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je dekana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Jasmina Ahića.

“Jutros sam kao dekan zaprimio prijavu o mogućem neadekvatnom ponašanju studentice fakulteta na društvenim mrežama, kao i sadržaj privatne poruke između studenata, te sam već jutros u okviru svojih nadležnosti pokrenuo proces utvrđivanja činjeničnog stanja i okolnosti u vezi ove prijave koju sam dobio.

 

Tako da je to sada u postupku i ide prema Etičkom odboru fakulteta koji će dati svoje mišljenje i onda ćemo dalje informisati javnost. Pokrenuo sam sve procedure”, kazao je Ahić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Ratko Mladić je ratni zločinac i bivši zapovjednik i general snaga Vojske RS u periodu 1992. do 1995. godine.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju prvostepenom presudom 24. novembra 2017. osudio ga je na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida, počinjenih ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Sud je odbio žalbu te ga pravosnažno osudio na doživotnu kaznu zatvora 8. juna 2021.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)