OGLASIO SE MILORAD DODIK U VEZI SARAJEVSKIH STUDENTICA KOJE SU VELIČALE GENOCID: Evo šta im je poručio, SRAMOTNO

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik oglasio se na društvenim mrežama povodom situacije sa dvije studentice Univerziteta u Sarajevu koje su, na godišnjicu genocida u Srebrenici, veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Objavu Milorada Dodika na svom službenom Twitter profilu prenosimo u cijelosti:

“Svjedoci smo ovih dana orgijanja ratnim muslimanskim zastavama (zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine, op.a.) s kojim su došli u RS, čije institucije su uradile sve da te provokacije prođu bez incidenata.

U isto vrijeme u Sarajevu se pokazuje javna netrpeljivost prema dvije djevojke koje su izrazile svoj stav, što pokazuje da taj grad nije multietičan, već se samo tako lažno prikazuje.

Studentkinje koje su izložene javnom progonu, ukoliko žele, mogu studiranje da nastave na nekom od fakulteta u RS-u, i pomoći ću da im se to omogući.”

Podsjetimo, dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, među kojima je poznat identitet jedne, Slađane Todić, su postavile sramotne objave na svojim društvenim mrežama.

U njima su veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, dok je Todić čak i dodala rečenicu: ‘Nek smo vas pobili, odj*bi’.

U četvrtak, 13. jula, studenti su održali protest u Kampusu UNSA, gdje su tražili sankcije za studentice koje su uradile ovaj sramotni čin. Protiv njih je podignuta optužnica prema Krivičnom zakonu BiH, i to za Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)