Wizz Air ukida letove iz Srbije, Crne Gore i Bosne! Ove zime neće leteti ka ovim evropskim gradovima

“Low cost” avioprevoznik WizzAir planira da ukine ili privremeno obustavi nekoliko ruta sa tri tržišta bivše Jugoslavije. Kako navode iz kompanije u Srbiji će ukinuti let od Niša do Malmoa, u BiH će ukinuti letove iz Banjaluke za Stokholm i Hamburg, dok će u Crnoj Gori ukinuti letove iz Podgorice za Rim i Beč.

Sve linije kako navode iz kompanije će biti ukinute do kraja ove letnje sezone, najasnije do 28. oktobra, ali kako Wizz Air napominje ove rute će biti ponovo aktivne od sledećeg leta.

Wizz Air će obustaviti letove između Niša i Malmoa tokom zimskih meseci, a poslednji let u godini trebao bi se održati 27. oktobra.

Ruta je zadržana tokom prethodne zimske sezone, međutim, prevoznik je obustavio letove između dva grada u prošlosti, kao što je bio slučaj 2019. Malmo je bio prvo odredište Wizz Aira iz Niša.

Wizz Air neće leteti za Malmo tokom nadolazeće zimske sezone zbog operativnih razloga, ali se očekuje da će nastaviti održavati uslugu sezonski, rekao je operater Aerodroma Srbije. Kao što je ranije objavljeno, Wizz Air će pojačati operacije iz Skoplja i Beograda u nadolazećoj zimskoj sezoni.

Ukinuti letovi iz BiH
Ad
Kada je reč o BiH, Wizz Air će ukinuti letovi iz Banje Luke za Stokholm, a poslednja linija je planirana za 28. august. Osim toga, bit će ukinuti i letovi iz Banje Luke za Hamburg na kraju letnje sezone 28. oktobra.

S druge strane, Wizz Air ove će zime održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda.

Wizz Air nije naveo razlog zbog kog ukidaju letove
FOTO: SHUTTERSTOCK
Wizz Air nije naveo razlog zbog kog ukidaju letove
Ukinuti letovi iz Crne Gore
Niskobudžetni prijevoznik također planira obustaviti dvije linije iz Podgorice ove zime. Krajem oktobra će prekinuti letove iz glavnog grada Crne Gore za Rim Fiumicino i Beč. Međutim, Wizz je rekao da će obe rute biti obnovljene tokom letnje sezone 2024., koja počinje 31. marta sledeće godine.

(Izvor: exyuaviation, Seebiz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)