Komšić burno reagovao: “Dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice čovjek sa američke crne liste vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune”

Zbog posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS oglasio se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i prozvao je mnoge.

Burno je reagovao.

Njegovu poruku u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Dok Murphy najavljuje da će ‘do kraja godine’, a ne znamo koje ‘završiti sa Dodikom’, a Dodik najavljuje da će ‘do kraja godine Murphy otići’.

Dok Sattler najavaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu.

Dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića,

a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina”, rekao je Komšić.

Naglasio je da danas, baš kao i tada, institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju.

Dodao je da je moguće da čekaju signal od svojih stvarnih “gazda”, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu.

“Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti ‘pravi gospodar’, Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude ‘nama radikalnima’ kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo!”, zaključio je Komšić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)