Vučić definisao – Srbin možeš biti ISKLJUČIVO ako si (neo)četnik i ljubitelj super zločinca Ratka Mladića

Iako će u novoj Vladi biti preko 30 dsto Srba, zapravo neće biti nijednog, jer im srbonacistički poglavnik Vučić nije izdao sertifikat da su Srbi

Piše: Miroslav Ćosović

Aktuelno je prije par dana izvijestilo o nastupu predśednika Srbije Vučića koji je on imao na TV Pink:

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras gostujući na Televiziji Pink da je “danas završeno formiranje Vlade Crne Gore”.

”Da pogledamo ceo region. Danas završeno formiranje Vlade Crne Gore. Drago mi je da Bošnjaci imaju šest ministarstava, a Srbi “šipak”, a ima ih 30 odsto u Crnoj Gori. Imaće i Hrvati sa 0,9 odsto stanovništva i srećan sam zbog toga. Imaće i Albanci, samo Srbi neće to da imaju jer će uvek da budu ‘remetilački faktor”, naveo je Vučić za Televiziju Pink.

Kao i uvijek Vučić, izvor nacizma u Srbiji, osokolio je srbonacističke medije, bili su presrećni što će opet moći da šire mržnju.

Tako su srbonacističke Večernje novosti odmah navalile da blate Crnu Goru, objavile su članak pod naslovom ”CRNA GORA PONOVO OSRAMOĆENA: Bez Srba u novoj Vladi?”. Oglasila se i poznata srpska nacistkinja Milica Zavetnica, ovo je naslov jednog članka na portalima – ”Milica Zavetnica: Skandalozno je što neće biti Srba u crnogorskoj vladi, bez njih nema stabilnosti”. Portal i novina Alo, medij najnižeg nivoa, ali sa velikim brojem pratilaca koji su na istom nivou, objavio je – ”NOVA BRUKA CRNE GORE! Bez Srba u novoj Vladi?”

NOVA VLADA ĆE IMATI PREKO 30 ODSTO SRBA, ALI TO KAKO SE ONI DEKLARIŠU SE NE BROJI, STAV JE VUČIĆEV

Iz Vučićevih riječi shvatili smo koga on smatra Srbinom. Ali, prvo moramo da vidimo ko će biti novi ministri u Vladi, za koga se pretpostavlja da će biti ministri.

Predśednik Vlade će najvjerovatnije biti Milojko Spajić koji je, što je svima poznato – imao državljanstvo Srbije. Da bi crnogorski državljanin postao državljanin Srbije, treba samo da dȃ izjavu da je Srbin. Najvjerovatnije je Spajić na osnovu toga dobio državljanstvo Srbije. Spajić nije do sada javno rekao kako se deklariše – da li kao Srbin ili kao Crnogorac, ali na osnovu državljanstva Srbije koje je imao, možemo opravdano misliti da se smatra Srbinom. Spajić nije (neo)četnik, Spajić priznaje da se u Srebrenici desio genocid i nije proruski orijentisan već prozapadno. No, sve mu je tu uzalud, ako Spajić sebe smatra Srbinom, stav vođe srpskih nacista Vučića je – da on nije Srbin.

Zatim, pretpostavlja se da će novi ministar policije biti Momo Koprivica koji se u decembru 2021. javno nacionalno izjasnio kao Srbin.

Momo Koprivica ne negira crnogorsku naciju, priznaje genocid u Srebrenici, na jednom drugom mjestu je izjavio da mu je matica Crna Gora i da mu predśednik – nije Vučić. Koprivica je i visoki funkcioner jedne građanske stranke, a to će reći da ne mrzi Bošnjake, Albance, Hrvate i bezbrojne druge narode za koje je prirodno da ih Vučićevi Srbi – mrze. Dakle, zbog svega navedenog, to što se Momo Koprivica izjasnio kao Srbin, to mu se ne broji, to nije validno, Srbin možeš biti samo ako ti to prizna poglavnik srpskih nacista Vučić.

Dalje, pretpostavlja se da će novi ministar finansija biti Branko Krvavac. Koliko znam Krvavci su iz okoline Pljevalja, ne znam kako se deklariše Branko Krvavac, ali ako se i deklariše kao Srbin, to mu se ne broji, jer mu to neće odobriti poglavnik Vučić.

Visoki funkcioner Demokrata je i Dragan Krapović. Moguće je da bude ministar, ako i ne bude, u novoj vlasti imaće neku visoku funkciju. U januaru ove godine objavljena je vijest ”Krapović: Srbin sam ali mi je Crna Gora matica”. Izjavio da mu je matica Crna Gora, prozapadno je orijentisan, ne negira crnogorsku naciju i nije dušmanin okolnih naroda kao što jeste Vučić. Jasno, lider srpskih nacista Vučić neće mu nikada odobriti da je Srbin.

Naravno, sada nije poznato ko će sve biti ministar u novoj Vladi, ali ono što je sigurno, sudeći prema ovih nekoliko imena koja sam naveo, je da će Srba u Spajićevoj Vladi biti preko 30 odsto.

Iako će u novoj Vladi biti preko 30 odsto Srba, zapravo neće biti nijednog, jer im srbonacistički poglavnik Vučić nije izdao sertifikat da su Srbi.

I da podśetim. Početkom decembra prošle godine, poslije 30 godina Vučićevog prisustva na političkoj sceni, prvi sam u članku ”General Simović da upita Vučića i Šešelja – đe su im se kao vojnici Austrougarske borili prađedovi u I svjetskom ratu” postavio pitanje – đe mu se prađed (Šešeljev, takođe), kao vojnik Austrougarske borio, na koje je pravoslavce u I svjetskom ratu pucao? Na Srbe, na Ruse, ili na Crnogorce? Odgovor još nije stigao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)