DRAMATIČAN ISTUP BIVŠEG REISA MUSTAFE EF. CERIĆA: “Braćo moja, mi smo u opasnosti!”

“Ovaj udruženi istraživački poduhvat državnog tužilaštva ima veze sa svima nama, koji smo ustali da se branimo od srpske i hrvatske agresije na našu zemlju i koji smo preživjeli srpski genocid i hrvatski udruženi zločinački poduhvat.”

Bivši reisul-ulema Mustafa ef. Cerić oglasio se komentarom na društvenim mrežama u kojem se osvrnuo na nedavnu objavu dokumenata Države agencije za istrage i zaštitu iz kojih se vidi da Tužilaštvo BiH provodi istražne radnje protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića po pitanju revizije presude protiv Srbije te nesprovođenja tzv. presude Ljubić.

Cerićev komentar prenosimo u cjelosti:

“Braćo moja,

Dvije anonimne prijave na koje se poziva državno tužilaštvo kako bi tražilo informacije o Bakiru Izetbegoviću zbog revizije tužbe Srbije i zbog neprovođenja presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u slučaju ‘Ljubić’ nema nikakve veze s Bakirom.

Ovaj udruženi istraživački poduhvat državnog tužilaštva ima veze sa svima nama, koji smo ustali da se branimo od srpske i hrvatske agresije na našu zemlju i koji smo preživjeli srpski genocid i hrvatski udruženi zločinački poduhvat.

Mi smo, braćo moja, u opasnost po goli život ako se odmah ne probudimo i ako se planski ne organiziramo radi individualne i kolektivne zaštite od brutalne agresije i opsade, koja se nad nama nadvila u vidu psihološkog rata, koji je smrtonosniji od fizičkog.

Braćo moja, zar ne čujemo vapaj Udruženja žrtava genocida, koji se osjećaju nezaštićeni i izloženi brutalnim napadima od strane ‘odgovornih za višestruki udruženi zločinački poduhvat i genocid’, želeći da ‘represijom i silom zauvijek ugase glas žrtava genocida’.

Mi smo spremni da čujemo njihovo pokajanje i obećanje da neće ponoviti genocid nad nama pa da im oprostimo, ali oni nisu spremni da nam oproste što smo preživjeli njihov genocid i udruženi zločinački poduhvata pa nas sada na temelju anonimnih prijava ispituju i istražuju kako bi nas ponizili i ubili u pojam da nam više nikad ne padne na pamet da se borimo za našu slobodu, čast, naciju i državu.

Oni hoće da nas ‘ubijede’, tj., da nas ubiju u pojam, a ne da nas ‘uvjere’ u zdrav razum da je Alija Izetbegović bio u krivu što nas je poveo u borbu za našu bosansku slobodu i naše bosansko pravo da imamo bosansku naciju/državu, koju smo spremni dijeliti s drugima, ali nismo spremni biti ni nacionalni ni državni otpadak kako su nas cijelo jedno stoljeće tretirali, a mi šutjeli i trpjeli.

E, sada kada smo i nacionalno i državno postali samosvjesni i nacionalno-državno otporni na njihov udruženi eksterminacijski/istrebljivački plan (što je više i od samog genocida) za naše konačno nacionalno i državno uništenje i poništenje, oni to, iz svog nacionalističkog i šovinističkog bijesa, ne mogu da podnosu pa se služe raznim varkama i zamkama kako bi nam ogadili naše nacionalno političko vodstvo, naše bosansko patriotsko jedinstvo i naše moralno i duhovno svojstvo.

Oni među nama koji pristaju na te njihove ‘varke’ i ‘zamke’ radi ličnih interesa i pohlepe za vlašću po svaku cijenu, trošeći dragocjenu energiju nacionalno-državnog i patriotskog potencijala, misleći da će ih ‘relaksacijom’ i ‘odgađanjem’ nezaobilaznih tema kao što su genocid i udruženi zločinački poduhvat umiliti te misleći da će ih svojim odobravanjem i šutnjom na anonimne prijave političkih konkurenata pridobiti, snose povijesnu odgovornost, koje možda trenutno nisu svjesni, ali njihovi potomci će zasigurno biti svjesni i sramotno se osjećati.

Braćo moja, mi smo u opasnosti!

Moramo se ozbiljno presabrati!

Dok nije kasno, ako već nije kasno!

Allahu Svemogući, osnaži nam volju za jedinstvo misli i akcije! Amin!”, napisao je Cerić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)