U REKORDNOM ROKU DONESENA PRESUDA NA SUDU U STUTTGARTU: Evo na koliko vremena lijepa Mirnesa S. mora u zatvor

U rekordnom roku donesena je presuda pred Zemaljskim sudom u Stuttgartu: Mirnesa S. mora u zatvor na tri godine.

 

Krađa milijuna eura Mirnese S. dospjela je na naslovnice diljem Njemačke i svijeta. Kako pišu njemački mediji, 42-godišnjakinja je sada osuđena na tri godine zatvora. Kazna je mogla biti znatno veća.

Presuda Mirnesi S.: Tužitelji i obrana odustali od žalbe

U teoriji, Minesa S. je mogla dobiti i do deset godina zatvora.

Budući da je na sudu priznala zločin i dala detaljno priznanje, kazna je niža.

Tužitelji i obrana će se suzdržati od žalbe. Presuda je stoga pravomoćna, navode njemački mediji.

Odvjetnik zadovoljan

“Zadovoljni smo ovom presudom, rekao je za njemačke medije Mirnesin odvjetnik Markus Okolisan.

“Da se nije predala, da nije dala nikakve informacije, da nije priznala, zločin dobila bi kaznu od pet-šest godina. Što se toga tiče, sve je učinila kako treba i sud je to također cijenio”, dodao je odvjetnik.

Mirnesa S. je 14. listopada prošle godine iz zaštitarske tvrtke u kojoj je radila ukrala 1,25 milijuna eura u gotovini.

Kako navode mediji, 42-godišnjakinja je potom pobjegla u inozemstvo. U siječnju se, međutim, predala njemačkim vlastima i uhićena je u Zračnoj luci Stuttgart.

Priznanje na sudu

“Nažalost, ja sam to učinila”, priznala je Mirnesa na sudu. “Čim sam sjela u automobil, požalila sam zbog tog čina”, rekla je 42-godišnjakinja o zločinu.

Osuđena je, kako se navodi, krađu izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhićen, a za 29-godišnjim Robertom S. još se traga.

Ranije smo objavili…

Na Zemaljskom sudu u Stuttgartu u rujnu će početi suđenje 42-godišnjoj Mirnesi S. Sudit će joj se zbog krađe više od milijun eura koje je ukrala od njemačke tvrtke u kojoj je bila zaposlena. Predviđeno je kako će suđenje trajati samo dva dana.

Ukoliko bude osuđena, Mirnesi S. prijeti kazna do deset godina zatvora. Budući da je priznala i mogla bi inkriminirati svoje supočinitelje, moguće je da će kazna biti i niža. Uoči suđenja spekuliralo se o dogovoru Mirnese S. s ​​državnim odvjetništvom.

Mirnesin slučaj je mjesecima bio na naslovnicama svih medija, a tražila ju je policija u cijeloj Europi. Pljačku je počinila u listopadu prošle godine. U dogovoru sa svojim dečkom Robertom S. (29), ukrala je 1,25 milijuna eura u gotovini. Novca više nema, a nagađa se da je dio potrošila tijekom 101 dana kad se skrivala od policije.

Njemački mediji pišu kako Robert S., vjerojatno i dalje troši novac, ali bez Mirnese. Njega policija još traži.

Podsjetimo, Mirnesa S. jednostavno je stavila svoj plijen u torbu i uputila se do vozila koje ju je čekalo. Vozač je bio Marko L. (45) koji ju je odvezao do Beča, odakle je preko nekoliko drugih zemalja pobjegla u Srbiju.

Ondje se navodno nakon nekog vremena uplašila supočinitelja, pobjegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog odvjetnika stupila u kontakt s njemačkim vlastima i najavila da se želi predati što je i učinila. Mirnesa S. je 23. siječnja ove godine sletjela u zračnu luku Stuttgart, gdje je uhićena.

Fenix-magazin/MD/SČ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)