Ako ste mislili krenuti na put obiđite: Kolaps ispred Svetog Roka, kolona duga kilometrima

Iz HAC-a nam je pojašnjeno zašto je došlo do zatvaranja tunela Sveti Rok.

– Zatvaranje tunela Sveti Rok provodi se uslijed stvaranja kolona duž dionice autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Rovanjska, a koja se proteže do tunela Sveti Rok. Na taj način se sprečava nastanak kolone i zastoja u samom tunelu kao i u tunelima Ledenik, Bristovac i Čelinka koje slijede odmah nakon tunela Sveti Rok. Također, ukoliko bi došlo do incidentnih događaja u samom tunelu, potrebno je osigurati mogućnost dolaska hitnih službi i vatrogasaca, a ta prohodnost se omogućava na način da se zaustave vozila ispred samih portalnih ulaza u tunel.

NOVO 10.00 – Od 09:40 tunel Sveti Rok (A1) otvoren je za promet, a kolona pred tunelom je oko 8 km te se vozi uz zastoje.

– 20 minuta nismo se pomakli, ljudi se šetaju po autocesti – rekla nam je čitateljica.

Predzadnje subote u srpnju veliki broj turist kreće prema Jadranu, o čemu svjedoče i nove gužve na hrvatskim autocestama u smjeru mora.

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u oba smjera, Krčkom mostu, na većini cesta u priobalju, u trajektnim lukama i pristaništima, a čekanja su i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom.

Između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora na pojedinim dionicama vozi se usporeno u kolonama u pokretu, uz povremene zastoje, osobito u zonama odmorišta i čvorova.

Stvorila se kolona pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba – kolona je dugačka oko 2 kilometra i proteže se dalje u Sloveniju.

Zbog povećanog priljeva vozila između naplate Trakošćan i čvora Đurmanec u smjeru Zagreba kolona je četiri kilometra.

Zbog prometne nesreće na 15.+400 km između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca vozi se u koloni dugoj oko tri kilometra uz ograničenje brzine 40 km/h.

Pojačan je promet prema naplatama Lučko u smjeru mora, iz smjera čvora Zagreb zapad stvorila se kolona od dva kilometra, a iz smjera Buzina oko 8 kilometara.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona osobnih vozila je oko četiri kilometra, a teretnih oko 3 km.

HAK javlja da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidjivost mjestimice u unutrašnjosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)