Za Dodika se kupuje luksuzni auto vrijedan 316.000 maraka, imaće masažu prednjih sjedišta, frižider i TV

Služba Predsjednika Republike Srpske nabavlja četiri nova luksuzna automobila. Najskuplji od njih koštaće oko 270 hiljada KM bez PDV-a (oko 316 hiljada KM sa PDV-om).

Nevjerovatne vijesti! Ekipa doktora iz Bosne razvila formulu koja odlično pomaže pri ublažavanju hemoroidalnih tegoba!

Capturedasfdsafsda

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da vozilo, pored ostalog, mora posjedovati i ventilaciju i masažu prednjih sjedala, frižider i TV. Izbor najpovoljnijeg ponuđača naknadno će pokazati za koga je “crtana” tenderska dokumentacija.

 

Prije tri godine, tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, približila se iznosu od milion KM za nabavku službenih vozila. Pisali smo da je u 2019. za pet limuzina “Brčko Gasu” Đorđa Kojića dala 650 hiljada KM, a u 2020. još 270 hiljada.

Analiza Indexa: Republika Srpska nije ekonomski održiva. Dodikovi dugovi stižu na naplatu a RS, zadužuje se na sve strane, pomaže mu i Orban
Budžet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u oktobru prošle godine povećan je sa 11 na čak 56 miliona KM. Povećanje se dobrim dijelom odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga – sa 7,2 miliona povećani su na 52,6 miliona KM.

Predsjedniku Republike Srpske sada nije nikakav problem bahatiti se javnim novcem. Nabavka samo jednog vozila vrijednog više od 270 hiljada KM, tek je kap u moru planiranih rashoda. Desetine miliona KM odlaze na luksuz u kom uživa Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici.

U planu javnih nabavki planirano je 200 hiljada KM za nabavku odlikovanja, 20 hiljada za nabavku cvijeća, kuhinja u restoranu Palate progutat će 115 hiljada, servisiranje i održavanje vozila 150, njihovo pranje i osiguranje po 40 hiljada…

Za proslavu Dana Republike Srpske ide 650 hiljada KM, slijede hoteli, restorani, reprezentacije, sve sa iznosima od po skoro 100 hiljada KM. Budžet od 52 miliona KM uspješno prati sve apetite predsjednika Republike.

(Žurnal.info)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)