DALMATINAC ŠOKIRAO HRVATE: Na Jadranu se opet rađaju Jugosloveni

Jedan Dallmatinac je je ovih dana održao pravo malo predavanje Hrvatima. Na osnocu onog što se dešava na Jadranu procijenio je kako se opet rađa Jugoslavija koju Hrvati mnogo kritikuju. Njegovu priču prenosimo bez intervencija.

Na našen lipon Jadranu fali radnika u ugostiteljstvu. Hrvati radije rade za Njemce i Irce, nego kući.

Hrvatski “negostitelji” koji su od rata varali hrvatske radnike, ne plaćajući im doprinose , plaćajući im crkavice od plaća, a nerijetko ih i zakidali za plaću, izgubili su povjerenje hrvatskih radnika. Oni će radije otić i na Falklandske otoke nego trpit teror kockastih glava u svojoj državi.

Slušali smo očajne apele iz ministarstva turizma, iz udruženja ugostitelja da nedostaje radnika za ovu sezonu. I tko je spasio turističku sezonu u Hrvatskoj?

Kuhari iz Srbije, konobari iz Bosne, sobarice iz Banja Luke, recepcionerka iz Pirota. I eto ga, nakon 32 godine od raspada Jugoslavije na Jadranu je opet Jugoslavija.

Čuje se bre, bolan, “srči pesak”, “jebaji ga”, u kafićima, restoranima, pizzerijama na Jadranu.

Kažen ja danas jednom poznaniku, velikom rvatu iz Hercegovine: “32 godine tirate Srbe odavde, a sada pun ih je Jadran.” Tirali ste i jadne Bosance odavde, tili napravit katoličku dzamahiriju.”

I ko je vama rvatima spasija turističku sezonu? Srbi i Bosanci. Vi ih potirate, a sad vas oni spašavaju da imate od čega podilit penzije i napravit proračun.. Pa ko vas Hrvate može podnit u Evropi? Samo jugoslavenski narodi i niko više.”

On me gleda i šuti. Vidin da bi me najrađe ugriza, jer istina boli.

Kažen mu: i sad kad u turističkoj sezoni Srbin Manojlo skoči na Hrvaticu Božicu i napravi Zorana, šta je Zoran? Gospe ti, Jugoslaven. Kad Bosanac Čazim zaskoči sazad Srpkinju Paraskevu u sezoni i naprave Damira, te ostanu živit u Hrvatskoj, šta je Damir? Gospe ti, Jugoslaven.

Vas velike rvatine tribali bi posluživat ovi iz afganistanske alkaide zbog vaše ksenofobije i homofobije.

Kaže Hercegovac:” zaboljela me glava od tebe.” Od sad bježim kad te ugledam.”

Kažen mu: “neću više govorit, samo da te pitan, znaš li koji će bit najveći muzički hit 2030 na hrvatskom Jadranu? Zapivan:” igra rockn roll cela Jugoslavija, sve se oko tebe ispravlja i savija.” Ili možda: drugarice, posadimo cveće, kuda vojska druga Tita kreće…

“Razjebali ste jugu, ali Jugoslaveni se opet rađaju.” On se prekrsti i ode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)