Otac Nenad Periš objavio potresnu poruku na dan kada je njegov Matej trebao napuniti 29. godina: ‘Fališ mi do boli…’

Mornari su 18. maja 2022. u Dunavu na Adi Huji uočili tijelo za koje će se nekoliko dana kasnije ispostaviti da je tijelo Mateja Periša

 

“Fališ mi, do boli, do boli…”, riječi su Nenada Periša, oca Mateja Periša (27), mladića koji je nastradao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, kada je sa društvom iz Splita došao kako bi zajedno dočekali Novu godinu.

Njegov otac Nenad pet mjeseci je tragao za svojim sinom od kojeg nije bilo ni traga ni glasa. Nažalost, Matejevo tijelo pronađeno je u Dunavu na Adi Huji u Beogradu, a obdukcija je pokazala da se utopio.

Juče, na dan kada je Matej trebalo da slavi svoj 29. rođendan, oglasio se njegov otac Nenad potresnom porukom koju prenosi Blic.rs:

– Prije dvije godine na današnji dan bio sam kao i danas, večeras u ovoj dalekoj zemlji, pričali smo. Rekao si mi tada “volim te”… Danas evo na isti dan, koji nisam ni mogao zamisliti da će doći, ja tebi kažem fališ mi, do boli, do boli… Danas kada bi na tvojoj torti bilo 29 svijeća grlim te svom snagom. Zajedno smo kao i tada, zajedno zauvijek – stoji u objavi Periša.

Podsjetimo, Splićanin Matej Periš došao je u Beograd kako bi sa prijateljima dočekao Novu godinu, međutim, nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. kada je izašao iz kluba “Gotik”. U njegovu potragu se uključio cijeli region, a niko nije ni slutio da će njegovo tijelo biti pronađeno skoro pola godine kasnije, kilometrima daleko od mjesta gdje ga je posljednji put snimila kamera na video-nadzoru.

Mornari su 18. maja 2022. u Dunavu na Adi Huji uočili tijelo za koje će se nekoliko dana kasnije ispostaviti da je tijelo Mateja Periša.

 

(DEPO PORTAL/ad)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)