Prenosimo vam tužnu priču naše sugrađanke Sabine Kadić, koja je u potrazi za svojom kćerkom za koju su joj 1991.godine u porodilištu u Gradačcu kazali da je umrla. Međutim, Sabina godinama osjeća da njena Zerina nije umrla

Prenosimo vam tužnu priču naše sugrađanke Sabine Kadić, koja je u potrazi za svojom kćerkom za koju su joj 1991.godine u porodilištu u Gradačcu kazali da je umrla. Međutim, Sabina godinama osjeća da njena Zerina nije umrla, a nedavno je došla i do informacija iz matičnog ureda, da se njena kćerka vodi kao živa.
” 24.02.1991.godine, u porodilištu u Gradačcu, rodila sam djevojčicu, u sedmom mjesecu trudnoće. Odmah po rođenju, pokazali su mi bebu i kazali da hitno mora biti prebačena u Tuzlu, u inkubator, zato što je prijevremeno rođena beba.
Nakon dva dana, došli su i rekli da je beba umrla. Bila sam u šoku.
Nakon toga, moj muž je otišao u Tuzlu, ali su mu doktori rekli da će beba biti pokopana tamo, te da su oni sve sredili. Nije dobio priliku da vidi dijete, niti bilo kakav dokument ili informaciju o mjestu gdje su navodno sahranili bebu.
Moje srce svih ovih godina osjeća da je moja Zerina živa. Ja sam tek prošle godine saznala za aferu s bebama, te sam počela da istražujem.
U matičnom uredu u Gradačcu sam dobila informaciju da se moja Zerina vodi kao živa, te da ima i matični broj.
Ja osjećam da je ona živa i želim da je pronađem, želim da zna da ima mamu, brata i sestru.
Naša krvna grupa je 0 pozitivna.
Molim dobre ljude da podijele moj post kako bih pronašla svoje dijete.
Ne prođe niti jedan dan da ne mislim na nju.
Ovo je moja fotografija iz mlađih dana, odnosno kada sam imala 28 godina.
Molim sve djevojke koje sumnjaju da su usvojene, da mi se jave. Nadam se da moje srce ne griješi.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)