Nada Topčagić bi da zabrani hrvatske pjevače u Srbiji: Zabranila bih onima koji su se o nas ogriješili, njihovi pjevači se slušaju na našem radiju, a naši tamo ne…

Pjevačica Nada Topčagić progovorila je na temu zabrane koncerata srpskih pjevača u Hrvatskoj. Ona je za Informer otkrila da bi svima koji su se ogriješili o Srbe trebalo zabraniti ulazak u zemlju.

 

Posljednjih je dana aktuelna tema zabrane koncerata srpskih pjevača na festivalu “Ostrvo ljubavi”.

Između ostalog, zabranjeni su nastupi Jelene Karleuše i Harisa Džinovića, a na temu sramotne cenzure progovorila je i pjevačica narodne muzike Nada Topčagić koja smatra da bi reciprocitet trebalo da postoji, te da bi svima onima koji su se ogriješili o Srbiju trebalo udariti embargo.

– Srpski narod je takav, vrlo brzo zaboravlja. Njihovi pjevači se kod nas slušaju na svim radio stanicama, a rijetko kada ćete na radiju u Zagrebu čuti naše izvođače. Ja bih drugačije radila da vladam. Ako ti ne daš meni, ne dam ni ja tebi. Ja tebi dajem kolač, a ti meni ne daš – zašto bih ja bila luda da ti dajem, a ti mene šutiraš u d.pe? Zabranila bih onima koji su se o nas ogriješili i koji su nas pljuvali. Istom mjerom bih sve vraćala – kaže Nada.

Legendarna folkerka otkrila je i da je i sama zabranjena u Hrvatskoj više od tri decenije:

– Ja sam zabranjena jer sam pjevala u Vukovaru. Zabranili su me odmah 1990. godine kao da sam pucala. Kao da sam imala kalašnjikov sa sobom! Zabranjena sam za vijek-vekova. Ja sam u Vukovaru odrasla, između Osijeka i Vinkovaca – zaključuje Nada Topčagić za Informer.

 

Izvor: Informer

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)