Bećirović odgovorio Dodiku: Nije dobro da se previše nervira

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se povodom novih uvreda koje je na njegov račun uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

– Nije dobro da se Dodik previše nervira. A što se mene tiče, nastavljam samo argumentima i činjenicama. Ko ima argumente njemu ne trebaju psovke i uvrede. Na svaku Dodikovu uvredu prema Bošnjacima odgovaram poštovanjem prema Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svim građanima Bosne i Hercegovine – naveo je Bećirović.

Dodik je, podsjetimo, nakon što se Bećirović sastao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, kazao da je Bećirović “umislio da može da predstavlja sve u BiH”

– Bećirović stalno zaboravlja pa ga treba stalno podsjećati da je on predstavnik muslimana u Predsjedništvu BiH, da su ga oni birali i može da priča samo u njihovo ime. Nije BiH samo muslimanska, nije nikad bila niti će ikad biti. Po Ustavu ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Znači, Bećirović je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i treba konačno da počne da se tako i ponaša – napisao je Dodik.

Faktor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)