POPILA JE DVA LITRA VODE ZA 20 MINUTA, A ONDA SE SAMO SRUŠILA I UMRLA: Evo šta joj se desilo – OVA DIJAGNOZA postoji i nije nemoguća

Amerikanka Ešli Samers umrla je u 35. godini nakon što je popila oko dva litra vode za samo 20 minuta. Ova majka dvoje djece provela je opušten dan na jezeru Frimen tokom slobodnog vikenda početkom jula, ali je posljednjeg dana svog kratkog odmora osjetila vrtoglavicu i glavobolju.

Ova dva simptoma su najčešći simptomi dehidratacije, a Ešli je ubrzo posegnula za vodom, ali ništa nije moglo da utoli njenu žeđ. Popila je četiri flašice vode od 500 mililitara u kratkom vremenskom periodu, a ubrzo je uslijedio koban ishod.

Kada se ova mlada žena vratila kući, srušila se u svojoj garaži, zadobivši edem mozga – stanje opasno po život. U bolnici joj je dijagnostikovana takozvana hiponatremija, stanje koje se razvija kao rezultat činjenice da u tijelu postoji višak vode, a manjak natrijuma.

Ovo stanje može da se javi i kada neko popije preveliku količinu vode u kratkom vremenskom intervalu, što prevazilazi sposobnost složenih sistema organa, prije svega bubrega, da regulišu ravnotežu tečnosti u irganizmu, prenosi “Daily Mail”.

“Bio je to ogroman šok za sve nas. Samo smo mislili da li je to uopšte moguće. Ona se osjećala kao da nikako ne može da se napije dovoljno vode. Kada smo stigli do pristaništa čekalo nas je 20 minuta vožnje čamcem. Ona je popila četiri flašice vode za tih 20 minuta”, rekao je Devon Miler, Ešlin rođeni brat.

(ŽenaBlic)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)