Procurio motiv napada na mladića (18): Pratili ga po tramvaju i autobusu… Pretukli ga zbog ‘smiješne’ odjeće!?

Za ovaj slučaj se saznalo nakon što je majka napadnutog 18-godišnjaka putem Facebook stranice objavila da su četvorica dječaka pratila i potom pretukla njenog sina koji je zadobio višestruke povrede glave i tijela

 

Trojica maloljetnika koji su prije nekoliko dana brutalno pretukli mladića u zagrebačkoj Dubravi, nanijeviši mu teške povrede glave, zadržani su jučer u istražnom zatvoru.

Kako saznaje N1, motiv napada bila je mladićeva odjeća koja je nasilnicima bila smiješna. Na njemu su, kako su ispričali nakon privođenja, primijetili narukvicu i poderane hlače pa su nasrnuli na njega.

Pratili su ga, kako N1 saznaje od obavještenih policijskih izvora, neko vrijeme po tramvaju i autobusu. Nakon što je izašao, krenuli su za njim.

Jedan ga je, kako je rekonstruirano, potapšao po ramenu te ga tražio upaljač. Kada je mladić počeo kopati po džepovima, ovaj ga je odgurnuo pa je pao na tlo. Zatim ga je maloljetnik, koji je bio “vođa” ovog nasilnog ispada, počeo udarati nogom u glavu.

Pridružila su mu se i ostala dvojica, dok je četvrti stajao sa strane i nije tukao mladića. Kasnije je ispričao istražiteljima da je bio svjestan posljedica, odnosno svega što ga je zbog nanošenja teških povreda moglo snaći.

Trojica maloljetnika osumnjičeni su za nanošenje teških povreda za šta zakon predviđa do pet godina zatvora. Tužilaštvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora nasilnim maloljetnicima, što je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu jučer i prihvatio.

Zaključeno je, naime, kako postoji bojazan da bi mogli ponovno počiniti neko kazneno djelo, iako do sada nisu osuđivani.

Inače, za ovaj slučaj se saznalo nakon što je majka napadnutog 18-godišnjaka putem Facebook stranice objavila da su četvorica dječaka pratila i potom pretukla njenog sina koji je zadobio višestruke povrede glave i tijela. Navela je da je slučaj prijavljen policijii te je zatražila pomoć susjeda i poznanika ako imaju bilo kakvu informaciju o napadačima. U ovom trenutku svi napadači su identifikovani.

 

objava-majke-pretucenog-mladica-u-zagrebu

 

(N1/DEPO PORTAL/ad)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)