Milorad Dodik nastavlja po starom: Objavio snimak i ponovo spominjao “političko Sarajevo”

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik još jednom je komentarisao američke sankcije njegovim političarima, a nije izostavio ni “političko Sarajevo”.

Dodik je objavio video na svom Instagram nalogu u kojem se osvrnuo na dvodnevnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

 

“Bez obzira na sve pritiske, sankcije predstavnicima institucija RS i sva klevetanja koja dolaze iz političkog Sarajeva, RS i Srbija ostaće zajedno i istrajne da odbrane dejtonsku poziciju.

Dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva Srbije pokazala je da imamo najbolju moguću saradnju i da je naš cilj što više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza, te da one budu sadržajnije i u obostranom interesu.

 

Ta saradnja RS i Srbije nije uperena protiv nekog trećeg u BiH i potpuno sam siguran da je Srbija prijatelj svima u BiH.

Zajedno smo na Petrovačkoj cesti i u Prijedoru obilježili Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu ‘Oluja’.

Srbi su jedan narod i moramo kao narod da njegujemo kulturu sjećanja na sva stradanja, kao što je progon Srba iz Krajine, radi naše djece i njihove budućnosti”, napisao je, između ostalog, Dodik uz snimak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)