Adis Ahmetović za “Avaz” o odluci njemačke vlade: Dodik se sam uveo u totalnu izolaciju

Obustavljena četiri infrastrukturna projekta u entitetu RS

Njemačka je obustavila četiri infrastrukturna projekta u entitetu RS, saopćeno je jučer iz Ambasade Njemačke u BiH. Radi se o fazama III i IV projekta rekonstrukcije Hidroelektrane Trebinje te Vjetroparka Hrgud, kao i projektu zbrinjavanja otpadnih voda u Bosanskoj Gradišci.

Kako je navedeno u pojašnjenju, odgovor je ovo na secesionističku politiku NSRS i Milorada Dodika.

Dodik nanosi štetu RS
Poslanik Bundestaga Adis Ahmetović za „Avaz“ je rekao da Milorad Dodik sa svojom politikom, koja traje već godinama, nanosi štetu entitetu RS, svom narodu, ali i cijeloj državi BiH.

– On se uspio sam uvesti u totalnu izolaciju, ne samo kada je riječ o Njemačkoj i državama EU već i s većinom država svijeta. Ovo je jedini odgovor, jedini jezik koji Dodik razumije. On vrijeđa, provocira, nanosi štetu državi i narodu, ali i cijeloj evropskoj ideji, pa bi za građane cijele BiH bilo bolje da se Dodik povuče iz politike – kazao je Ahmetović.

Demokratija i evropske vrijednosti
Uvjeren je da većina građana želi mir, cjelovitu BiH, demokratiju i evropske vrijednosti i zato to mora biti cilj i politika u BiH, i Njemačke, EU i UN-a.

– Toksična atmosfera koju imamo sada rezultat je autokratske i korumpirane politike Dodikovog režima. Ako želiš da sačuvaš takav sistem, onda moraš da igraš na tu kartu, da stalno elektriziraš situaciju. Zato trebamo političare koji će preuzeti odgovornost, pričati o ljubavi, a ne mržnji. Politici mržnje, kakvu vode osobe poput Dodika, mora doći kraj – dodao je Ahmetović. avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)