JASNA PORUKA DODIKU: ATIF DUDAKOVIĆ JE SLOBODAN ČOVJEK I SA NJIM SE MOŽE SASTAJATI SVAKO

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret Majke enkava Srebrenica i Žepa napisali su zajedničko saopćenje, gdje su RTRS i predsjednik RS Milorada Dodika podsjetili na nekoliko činjenica koje su stvarne i relevantne u svakom, pa i sudskom postupku:

Hayat.ba
– Armija Republike Bosne i Hercegovine je legitimna vojna formacija koje je priznala i narodna skupština RS-a i kao takva je sastavni dio Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zajedno sa HVO i VRS.

– Atif Dudaković, general te iste priznate Armije Republike Bosne i Hercegovine, je po svim međunarodnim zakonima pa i srpskim slobodan čovjek i sa njim se može sastajati svako pa i član predsjedništva Bosne i Hercegovine.

– Radovan Karadžić i Ratko Mladić su presuđeni ratni zločinci po presudama međunarodnih sudova i njihovo veličanje i sastajanje nije normalno bar za demokratski svijet.

– Stavljati u ravan onog ko je osuđen za ratni zločin sa onim ko nije je ravno plagiranju koji ste neki dan izveli pokazujući Bošnjačke žrtve iz Žepe kao žrtve Oluje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)