Dr Nikolina Balaban osuđena, ide u ZATVOR na više godina: Ono što je uradila pacijentima je JEZIVO (FOTO)

Takođe joj je izrečena i mera zabrane obavljanja poziva doktora medicine u trajanju od osam godina

Doktorku Nikolinu Balaban koja je optužena da je nesavesnim lečenjem teško narušila zdravlje pet pacijenata Kantonalne bolnice u Bihaću, Opšinski sud u Bihaću osudio je na četiri godine i šest meseci zatvora. Takođe joj je izrečena i mera zabrane obavljanja poziva doktora medicine u trajanju od osam godina, piše Avaz.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona koja je podignuta protiv Nikoline Balaban iz Bosanskog Novog zbog produženog krivičnog dela “Teška krivična dela protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom Nesavesno lečenje” je potvrđena rešenjem Opšinskog suda u Bihaću od 28.jula 2020. godine.

Optuženoj Balaban se stavlja ne teret postojanje osnovane sumnje da je krajem 2016. i početkom 2017. godine, u Bihaću kao doktor medicine, specijalista patološke anatomije, zaposlena u Kantonalnoj bolnici dr Irfan Ljubijankić Bihać, postupajući na neprikladan način pri analizi primljenog materijala, usled površnog pristupa koji je suprotan standardima lečničke prakse u oblasti patologije odnosno nižeg standarda pažnje koji se ne može opravdati praksom, pogrešila u biološkom potencijalu pregledanih – prisutnih promena za pet pacijenata.

– Ista je iz nehata kao doktor medicine, obavljajući svoju delatnost postupila protivno pravilima zdravstvene struke primenjujući očigledno neprikladan način lečenja, pa je time prouzrokovala teške telesne povrede, teško narušenje zdravlja i znatno pogoršanje postojećih bolesti kod više osoba. Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem tima veštaka – specijalista sudske medicine, forenzičke patologije i patologije – stoji u saopštenju Kantonalnog tužilaštva USK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)