OSVETIO SAM SINA I SAD MOGU DA UMREM: 14 GODINA ČEKAO KRVNU OSVETU, POLICAJCIMA NAKON ZLOČINA REKAO NEŠTO ŠTO IH JE SLEDILO

Nakon 14 godina od smrti svog sina na gradilištu 2002. godine, Stojan Stojanović (69) je u junu 2016. godine u Požarevcu, iz razloga osvete, ubio Dragana Stepića (57), koji je u vrijeme nesreće bio nadzornik prilikom stradanja Stojanovog sina Jovice.

Naime, Jovica je bio zaposlen u Stepićevoj firmi kada je preminuo prije 19 godina na gradilištu u selu Zabrežje. Toga sudbonosnog 18. juna 2002. godine, Jovica je sišao u jamu duboku pet metara, iako nije nosio zaštitnu kacigu niti su bili postavljeni potporni stubovi. Zemlja i kamenje su se obrušili na njega, a Jovica, tada star 33 godine, izgubio je život na licu mjesta.

Nije mogao preboljeti smrt svog sina. Izolovao se od svih i počeo piti. Da sam znala da će Stojan ubiti Dragana, upozorila bih Dragana da se skloni – izjavila je Divna, Stojanova supruga, nakon zločina.
Srela sam muža na ulici neposredno prije ubistva. Godinama je govorio da će to uraditi, ali nisam vjerovala da će zaista preduzeti takav korak. Stojan je neprestano krivio Dragana za Jovičinu smrt. Dragan je bio odgovoran za Jovičinu smrt koju je uzrokovalo zemljino obrušavanje, ali Stojan mu to nije nikada oprostio – naglasila je tada Divna.

Ona je smatrala da tragedija ne bi bila nastala da je Dragan barem izrazio saučešće porodici u nekom trenutku.

Stojan je nekoliko puta sreo Dragana u Požarevcu. Pokušavao je razgovarati s njim o našoj tragediji, o nesretnoj sudbini, ali to nije dalo rezultate – rekla je ona tada.
Stepićeva privatna firma je obavljala radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici u Požarevcu. Stojan je prišao Stepiću i bez riječi pucao u njega. Teško ranjeni vlasnik firme je prevezen u požarevačku bolnicu, gdje je kasnije preminuo, dok se napadač mirno predao policiji.

Osvetio sam svog sina Jovicu i sada mogu umrijeti u miru. Ali s nama će na onaj svijet i otići Dragan Stepić, zbog kojeg je moj sin stradao – navodno je rekao Stojan policajcima nakon što je pucao u Stepića.
U policiji je došao potpuno smiren i ravnodušan nakon izvršenog zločina.

Došao je u stanicu policije, predao pištolj, priznao je da je ubio čovjeka i rekao im da s njim mogu postupiti kako god žele, jer je pravda napokon zadovoljena – izjavio je tada izvor blizak istrazi.
Nakon nesreće 2002. godine u kojoj je Stojanov sin stradao na gradilištu, Dragan Stepić je osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora kao odgovorno lice, budući da “Preduzeće za puteve” nije izvodilo radove dublje od jednog metra, dok je jama u kojoj je Jovica stradao bila duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest mjeseci u zatvoru zbog pretnji upućenih Stepiću, koji je iza sebe ostavio suprugu i četvero djece, piše Kurir.rs.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)