Mijatović: Dodik je u posljednjem činu satanizacije srpskog naroda

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentirao je posljednje izjave predsjednika RS MIlorada Dodika. Dodik je posljednjih dana ponovo govorio o mogućnosti da manji bh. entitet postane samostalan.

Mijatović kaže kako retnonacionalne politike u Bosni i Hercegovini doživljavaju već vidljivo, svoj posljednji čin, a da će cijenu svega platiti narodi koji godinama ne vide šumu od drveta i podržavaju takve politike.

“Takvu visoku cijenu zbog politike koju godinama vodi Miorad Dodik, uveliko plaća srpski narod u BiH.

Dodik nije nervozan bez razloga i upravo njegova eskalacija ide iz dva razloga. Prvi je definitivna odluka Aleksandra Vučića da se ogradi od njega na više načina, a drugi jeste činjenica da će se ubrzo pred sudskim instancama u BiH ali i Srbiji, naći i Dodik i njegovi saradnici ali i članovi porodica.

Dodik je svjestan da mu je surovi kraj nikad bliže i zato bez dileme uvlači u izolaciju i problem srpski narod u BiH i bez dileme pravi sve uslove za ukidanje Republike Srpske u finansijskom i političkom smislu”, analizira Mijatović.

Naglašava da je Dodik je u sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom, a zbog straha od gubitka vlasti pridružuju mu se i neki bošnjački lideri.

“Napadi na američku administraciju koja je najveći prijatelj naše zemlje, napadi na pravosudni sistem BiH koji se konačno oslobađa političkog utjecaja predstavljaju napad na BiH i to treba naglasiti.

Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju tu dileme nema, Bosna i Hercegovina će opstati kao zemlja svih njenih naroda, a u uslovima geostrateških napetosti mi ne smijemo odustati od naših iskrenih saveznika poput Sjedinjenih Američkih Dražava.

Etnonacionalne politike neka polože svoj račun kriminala i korupcije pravosudnim institucijama BiH, koje ohrabrujem da rade svoj posao, a mi ne smijemo odustati od naše domovine, koja neće biti ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska i bošnjačka i hrvatska, bosanskohercegovačka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)