Djevojka iz BiH za 100 eura kupila pečat za pasoš, pala na granici sa Hrvatskom

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinila krivično djelo Krivotvorenje isprave

Na graničnom prelazu u Gradišci 11. augusta oko 22.10 zajedničkom saradnjom policije i carine kontrolirani su autobus, vozač, putnici i prtljag.

Putnica starosti 26 godina, državljanka BiH, policijskim službenicima je na uvid dala pasoš sa otisnutim pečatima graničnih prelaza, čija je originalnost izgledala sumnjivo.
Daljnjim radom potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim pečatima, koje je osumnjičena nabavila unazad dvije sedmice na području BiH od nepoznate osobe za 100 eura, te je tako sa krivotvorenim graničnim pečatima namjeravala ući u Hrvatsku i druge zemlje Evropske unije, prenosi GP Maljevac.

Policijski službenici protiv 26-godišnjakinje podnose krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinila krivično djelo Krivotvorenje isprave.

Takođe, izdato joj je rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)