Radikalno udruženje ‘Čast otadžbine’ pravi proteste u Sarajevu zbog Dodika. Najavljuju haos ako ne dobiju dozvolu

Radikalno Udruženje “Čast otadžbine”, inače poznato po svojoj naklonosti prema Miloradu Dodiku, zajedno s raznim udruženjima – uglavnom vezanih za VRS – najavilo je proteste pred Sudom i Tužilaštvom BiH u Sarajevu.

Kako je saopćeno, oni će zatražiti održavanje protestnog skupa u Sarajevu, povodom podizanja optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića

Iz ovog udruženja navode da je napadnuta Republika Srpska i srpski narod.

“Naša borba nije završena i danas moramo ponovo da formiramo front odbrane. Zajedno da stanemo na branik otadžbine i kažemo – ‘dalje nećete moći’. Naši današnji neprijatelji su podigli optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske koju su, po naredbi zapadnih centara moći, potpisali ovdašnji izdajnici”, naveli su iz Udruženja “Čast otadžbine”.

Iz ovog udruženja kažu da preostaje samo jedan izbor – odbrana predstavnika institucija RS. Zato su pozvali na okupljanje ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, koje nazivaju ratnim mučilištem za Srbe, da bi, kako kažu, svijetu poslali poruku da neće uspjeti.

“Ono što smo krvlju stvorili nećete nikakvim prevarama i optužnicama poništiti. Ukoliko nam sarajevska politička čaršija, naslonjena na Islamsku deklaraciju, ne odobri skup, neka bude sigurna da će srpski narod u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom pokrenuti građansku neposlušnost prema svemu onome što predstavlja zajednicu BiH”, naveli su iz Udruženja “Čast otadžbine”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)