ŽESTOKO IZVREĐALA SRPSKU ESTRADU – Karleuša nakon objave novog albuma, zagrmela protiv ovih koleginica

Jelena Karleuša, jedan od najvećih zvezda regiona, objavila je u nedelju svoj novi album “Alfa”. Na njemu su se našle 10 pesama, od kojih je i jedna duetska sa Milicom Pavlović. Interesantno, i Milici i Jeleni je ovo prvi duet u karijeri u kome su glas ukrstile sa drugom pevačicom, a ne pevačem.

Koncept albuma, muzika i tekstovi u većini pesama su drugačijeg karaktera nego što smo do sada imali prilike da vidimo u Jeleninoj karijeri.

Rekacije na album su doboko polarizovane, ali i to smo navikli kada je reč o Karleuši. Dok jedni smatraju da mala od skandala nije isporučila ono što je najavljivala, drugi smatraju da nam je “Alfa” donela revolucionarni zvuk koji do sada nije viđen na našim prostorima. Ovi drugi podsećaju da je svaki Karleušin album bio drugačiji i da su uvek postojali dušebružnici koji su sa neodobravanjem coktali na nove pesme, a da su kasnije upravo te neverne Tome najviše đuskali uz iste te pesme koje su napadali.

Jelena Karleuša
Foto: Youtube printscreen/Jelena Karleusa
Nakon dva dana Karleuša se oglasila na svom Instagram profilu gde je sumirala svoje prve utiske o albumu i njegovom prijemu kod publike.

– Jako radi Karlin bič! Evo da vam se po prvi put obratim od izlaska novog albuma. Hvala za rekordan stream, za rekordne preglede, milione komentara… Čitav koncept albuma, redom svih pesama i ovog videa koji će teško ikad iko na ovim prostorima u produkcijskom i idejnom smislu ispratiti, osmišljen je da pomeri granice domaće muzike i pravila šou biznisa na Balkanu. To se od mene i očekivalo. Verujem da ima puno onih kojima je potrebno vreme da prosto shvate muziku koja je ispred svog vremena i koja je svetski trend ali tako je uvek bilo sa mnom i balkanskim zadrtim stegama i primitivizmom. Na Balkanu, pogotovo u Srbiji je poslednjih godina došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih sranja, jeftinih amaterki u haljinicama od 3 dinara i muzičkom produkcijom iz Tadžikistana – započinje Jelena.

Jelena Karleuša
Foto: Youtube printscreen/Jelena Karleusa
– Srbija i Balkan moraju da guraju napred a ne da bugarski turbo treš bude nešto što bilo ko sluša, sem krišom u 4 zida svoje sobe. Muzika mora da gura napred, mora da se ide u korak sa svetskom produkcijom a zašto da ne i da budmeo bolji od sveta! Ovo je album koji je objavio najveći muzički gigant na svetu-universal i na ovaj način stavljamo Srbiju i Balkan na mapu svetskih dešavanja. Skoro 30 godina sam pomerala granice zadrtog balkanskog mentaliteta i niko nikad nije mogao da me zaustavi. A sada, sada ne pomeram granice, sada ih rušim!! Za velika dela i velike uspehe potrebna je i velika hrabrost, hrabrost da se gura napred! Ko želi neka živi u prošlosti, neka ima seljačke zadrte stavove i sluša jeftini turbo folk protiv kog nemam ništa ali bar neka je skup! A svi ostali idemo napred! Srbija pokazuje da može da ima svetsku produkciju i svetski zvuk, svetske izvođače i viziju koju će svet pratiti! Uživajte, slušajte nove pesme i lepe stvari tek slede – završava Jelena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)