PROČITAJTE PORUKU SARAJLIJE JEDNOM GASTARBAJTERU: Halo, papak, smiješ li u Njemačkoj tako parkirati?

Do medija su stiglene fotografije automobila nesavjesnog vozača motornog vozila Hyundai njemačkih registracijskih oznaka koji je parkirao na zelenu površinu u ulici Bolnička u Sarajevu.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, nesavjesni vozač je parkirao je na zelenu površinu na prostoru gdje se nikako ne smije parkirati vozilo. On je uspio svoje vozilo parkirati na travu, između stuba električne rasvjete i drveta.

Umjesto kazne, na svom vozilu dočekala ga je poruka ogorčenog Sarajlije koji je pored rečenice “Halo, papak, smiješ li u Njemčkoj tako parkirati” ostavio i broj telefona, u slučaju da bahatom vozaču nešto nije jasno, da ga pozove.

-Komšija je ostavio komentar sa brojem telefona. Policija je rekla da nije nadležna pa je dolazila ekološka policija. Oni tvrde da nisu oni nadležni već policija zato što su strane table. Vozač je prošao pored vozila i kaže policajcu:

-U čemu je problem pa to je samo trava, šta će joj biti, morao sam negdje ostaviti auto – izjavio je gastarbajter, koji ima problema sa pronalaskom parkinga u Sarajevu, kao i većina stanovnika ili gostiju.

Njegov čin izazvao je buru komentara.

(Express/najportal.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)