Magistar Mehmed NIJE MOGAO DOBITI POSAO POLICAJCA U BOSNI I HERCEGOVINI, SADA JE DRŽAVNI ISPEKTOR U NJEMAČKOJ!

Nekadašnji policijski kandidat Mehmed Vejzović napustio je Bosnu i Hercegovinu nakon nesretnog iskustva na konkursu za policijskog službenika. Prema priči koja je postala viralna na društvenim mrežama, Vejzović je, unatoč svojim kompetencijama i stručnosti, bio odbijen zbog navodne političke pristranosti Komisije.

Na razgovoru za posao, Vejzović je na pitanje o politici dao temeljit i obrazložen odgovor, no predsjednik Komisije ga je odbio tvrdeći da politika nije ono što Vejzović misli. Ogorčen takvim tretmanom, Mehmed je napustio zemlju i odselio se u Njemačku.

U Njemačkoj je Mehmed preveo i nostrificirao svoje diplome te se prijavio na konkurs za državnog inspektora. Zahvaljujući svojim sposobnostima, stekao je ugled i postao prvorangirani kandidat među hiljadama. Danas Mehmed Vejzović uspješno obnaša funkciju državnog inspektora u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Ova priča ističe izazove s kojima se mladi stručnjaci suočavaju u Bosni i Hercegovini te svjedoči o odlučnosti i uspjehu kada se pruži prilika u drugoj sredini. Vejzovićev put od odbijenog policijskog kandidata do uglednog inspektora simbolizira volju za uspjehom i iznad svega, njegovo nepokolebljivo zalaganje za bolju budućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)